Business & Society

5000 euro lenen, het kan ook voor jou!

Je wilt snel 5000 euro lenen, want je auto is plotseling aan vervanging toe of je wilt een verbouwing financieren die nog vóór de winter af moet. Welnu, daar zijn prima mogelijkheden voor, ook in jouw geval. Bijna iedereen kan verantwoord geld, mits je je maar goed laat informeren en je aan een paar richtlijnen houdt. Lees hieronder meer.

De verschillende mogelijkheden opgesomd

Er zijn meerdere manieren om 5000 euro te lenen. Wij namen de proef op de som en verzamelden hieronder alvast een aantal interessante kredietverstrekkers.

AanbiederTroevenPopulariteitBezoek de website
MozzenoEenvoudig en 100% digitaal af te sluiten. Wordt goedkoper bij correcte terugbetaling.Naar de simulatie »
CofidisSnel en betrouwbaar geld aanvragen. Bekend van op televisie.Naar de simulatie »
BuyWayVraag een lening aan via hun gebruiksvriendelijke wbesite en ontvang het geld op uw rekening.Naar de simulatie »
Partners FinancesEen snelle en vrijblijvende simulatie. Specialist van lening op afbetaling.Naar de simulatie »
KBCVrij goede tarieven en snel aan te vragen online. Loont zeker de moeite voor een simulatie.Naar de simulatie »
CreditCourtVergelijkt kredietinstellingen en stelt u daarna de meest voordelige kredietformules voor.Naar de simulatie »
bPostEnkel voor hypothecaire lening. Voor iedereen toegankelijk.Naar de simulatie »
CetelemHier geniet u van een van de beste tarieven op de markt, ongeacht het soort krediet.Naar de simulatie »

In de meeste gevallen kies je òf voor een Doorlopend Krediet òf voor een Persoonlijke Lening. In geval van een Doorlopend Krediet leen je eenmalig of gespreid extra geld tot een maximaal bedrag. Dat biedt vrijheid want je hebt altijd de beschikking over een financiële reserve. Je bepaalt zelf hoeveel je per keer opneemt. De rente is variabel en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Kies je voor een Persoonlijke Lening van 5000 euro dan geeft je dat de zekerheid van een vaste rente. Je doet dat doorgaans als je voor het geld een specifiek bestedingsdoel hebt. De looptijd bepaal je samen met de bank vooraf en je betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing.

Snel 5000 euro lenen, doe het verantwoord

Natuurlijk is verantwoord 5000 euro lenen mede afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het kan zijn dat je al andere leningen hebt lopen. Of dat je, al dan niet tijdelijk, zonder inkomen zit. Of misschien ben je nog student en heb je alleen een klein bijbaantje.

In al deze gevallen kan er best wat. Hieronder een paar tips voor een verantwoorde keuze.

Tips voor het verantwoord lenen van 5000 euro

  • Oriënteer je goed, ga niet zo maar met de eerste de beste aanbieder in zee, maar vergelijk meerdere financiële instellingen met elkaar. Gelukkig bestaat daarvoor nu online een prima hulpmiddel dat je helpt bij het maken van de juiste keuze, de “Online Lening Simulator”.
  • Kijk niet alleen naar het rentepercentage dat voor de lening geldt, maar let ook op de andere voorwaarden, inclusief de beruchte “kleine lettertjes”.
  • Ga bijvoorbeeld als je een Persoonlijke Lening afsluit na of je wel boetevrij mag aflossen. En geregeld komt het voor dat de financiële instelling je verplicht een aparte betaalrekening (salarisrekening) bij hen af te sluiten. Of er is een overlijdensrisicoverzekering noodzakelijk.
  • Realiseer je dat je een langdurige verbintenis aangaat, de maandelijkse termijn komt steeds terug. En bijvoorbeeld 5000 euro lenen zonder inkomen is dan misschien niet de beste optie. Vraag je steeds af of of je niet teveel leent waardoor je misschien nu of later de maandelijkse aflossing en rente niet meer kunt betalen
  • Overdenk of je je wensen niet op een andere manier kunt financieren dan via een lening bij een bank of andere private instelling. Misschien is het mogelijk binnen je familie iets te regelen. Of je kunt via een bijbaan wat extra inkomsten proberen te verwerven Wellicht ook kun je toch je doelen nog wat naar de toekomst verschuiven wat je tijd geeft om nog een deel te sparen.
  • Denk eraan dat het Bureau Krediet Registratie (BKR) een rol speelt. Heb je daar bijvoorbeeld een negatieve registratie dan kan het lenen van geld een probleem opleveren.

Voor de beste deal raadpleeg je de “Online Lening Simulator”

Heb je alles goed overwogen en doorgerekend, dan wil je uiteraard nog weten waar je de beste deal voor een lening van 5000 euro kunt afsluiten. Weet dan dat er online een uitstekende nieuwe tool te raadplegen is die je daarbij helpt. De “Online Lening Simulator” geeft je een overzicht van de beste financiële aanbieders met alle informatie die daarbij hoort. En raadpleging is geheel gratis!