Business & Society

De grote winterschoonmaak

De grote winterschoonmaak

De grote winterschoonmaak
december 22
06:01 2021

De wintermaanden zijn aangebroken, wat betekent dat het tijd is voor de grote winterschoonmaak. Kasten uitkuisen, matrassen omdraaien, de vloer schrobben en noem maar op. Er zijn klusjes genoeg waar je je binnen tijdens de kerstvakantie mee kan bezighouden. Je kan ook je kinderen aan het werk zetten om een handje te helpen. Deze klusjes mag je deze winter zeker niet vergeten.

Matras omdraaien

In je matras kruipen heel wat vieze bacteriën. En wat gaat die bacteriën beter te lijf dan koude? Je hebt het al in de gaten: de winter is het perfecte seizoen om je matras buiten te zetten in de vrieskou en zo alle bacteriën en huisstofmijten te doden. Als je je matras terug binnenhaalt na enkele uurtjes in de koude leg je ze opnieuw op je bed, maar deze keer draai je ze 180 graden en zorg je ervoor dat je op de onbeslapen kant ligt.

Haal je dweil boven

Wellicht dweil je zeker twee keer per maand, maar doe je dat altijd even grondig? Het is het geschikte moment om even alle meubels aan de kant te schuiven, zodat je de kleinste hoekjes kan schoonmaken. Ja, ook die zware sofa schuif je opzij om optimaal te kunnen dweilen. Zie je het niet zitten om met al die zware meubels te sleuren en ze achteraf opnieuw op hun plek te zetten? Ga dan op zoek naar schoonmaakbedrijven in Limburg, Antwerpen of West-Vlaanderen – afhankelijk van je woonplaats – om je te helpen bij deze grote winterschoonmaak.

Verfborstels in de aanslag

Als je dan toch al je meubels aan de kant geschoven hebt, zal je zien dat er hier en daar misschien wat verf af de muur gebladderd is. Of nu je de kamer vanuit een ander perspectief ziet, heb je zin om de muren een ander kleurtje te geven? Geef toe, schilderwerken laat je toch liever over aan een vakman in plaats van zelf met ladders, borstels en verfpotten te zeulen?

© Pixabay.com

Schimmels uit de badkamer bannen

De badkamer is de vochtigste ruimte in huis. Bijgevolg is dat een broedplaats voor schimmels en andere bacteriën. Zeker in de winter is de kans op schimmel nog groter, dus ga je badkamer te lijf met geschikte producten en maak hoeken en randen extra schoon. Wil je de grote middelen boven halen, gebruik dan een stoomreiniger. Die maakt alles opnieuw schoon, maar doodt ook schimmels en bacteriën die al aanwezig zijn. Nu je toch in de badkamer bezig bent, kan je alle producten uit de kasten halen en alles schoonmaken. Maak van de gelegenheid gebruik om producten die vervallen zijn of die je niet meer gebruikt in de vuilnisbak te gooien. Zo heb je meer plaats voor nieuwe badproducten.