Business & Society

Hoe bereid je een communie of lentefeest in kleinere kring voor?

Hoe bereid je een communie of lentefeest in kleinere kring voor?

Hoe bereid je een communie of lentefeest in kleinere kring voor?
Mei 06
06:47 2021

Meer en meer gaan communies en lentefeesten door in kleinere kring, in buitenlocaties of buiten in de eigen tuin. Is dit bij jullie ook het geval? Ontdek hier hoe je van je communie of lentefeest toch een groot feest maakt in een kleinere groep!

Extra aandacht voor de details
Je hebt een kleinere groep uitgenodigd van de mensen die het dichtste bij jullie gezin en kind staan. Zij zijn extra speciaal en een hecht feest is zeker niet minder tof dan een groot feest. Je gasten kan je dan echt wel in de bloemetjes zetten door extra aandacht te besteden aan de details. Versier je tuin extra met kaartjes, slingers, persoonlijke foto’s en besteed wat extra aandacht aan een lekkere taart. Waarom maak je het niet samen en maak je er een kookmomentje van? Dat wordt zeker extra smullen als je het op tafel zet! Ook voor de meter, peter of grootouders heb je gepersonaliseerde geschenken zoals een bedrukte mok of onderzetter. Zo hebben zij ook een leuk aandenken aan de speciale dag.

Voorbereiding is centraal
Enkele voorbeelden van toffe voorbereidingen zijn een taart samen maken of leuke versieringen maken. Zie de voorbereiding dus als een deel van het feest. Samen kaartjes maken, de tuin versieren, spelletjes opzetten… Allemaal leuke dingen om te doen met je gezin en om je kind zo ook in de bloemetjes te zetten. En wat dacht je van communiekaartjes maken online? Vraag wat hij of zij graag op het kaartje wil en kies zo samen voor een tof ontwerp.

Hoe bereid je een communie of lentefeest in kleinere kring voo

© Pixabay.com

Hechte band en toffe spelletjes
Voor de vriendjes van je kind kan je ook extra toffe activiteiten organiseren voor tijdens de communie of lentefeest. Voor een kleinere groep is het vaak niet moeilijk om een echt spel in elkaar te steken zoals een zoektocht, doe-opdrachten of toneel. Ook kan je leren om gezichten te schminken of de kinderen een grote tekening te laten maken. Wat meer uitdaging? Waarom geen escape room proberen maken, of een kinderversie van De Mol organiseren? Succes gegarandeerd!

Samen smullen
Zoals we al zeiden: een zelfgemaakte taart smaakt dubbel zo lekker! Maar je kan ook andere dingen zelf of samen koken zoals makkelijke hapjes of cupcakes. Zet een kook stationnetje buiten op en laat de kinderen mee koken. Is dat niet zo je ding? Denk aan een goede traiteur van in de buurt die je kan steunen. In een kleinere groep, valt de kost vaak mee en zo steun je je lokale handelaars ook.