Business & Society

Hoe de bijlesmarkt sinds de coronacrisis is veranderd

Hoe de bijlesmarkt sinds de coronacrisis is veranderd

Hoe de bijlesmarkt sinds de coronacrisis is veranderd
Augustus 17
06:38 2020

We zien dat er op dit moment veel leerlingen bijles volgen. Dit geldt niet alleen voor de leerlingen op de basisschool, maar ook voor de leerlingen op de middelbare school. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht, is de bijlesmarkt door de jaren heen sterk veranderd. Dit komt mede door de hele coronacrisis. Benieuwd op wat voor manier bijles is veranderd? Dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben hieronder namelijk de belangrijkste ontwikkelingen voor je onder elkaar gezet op het gebied van online bijles.

Hoe zag bijles er vroeger uit? 

De eerste bijlessen werden vroeger altijd gehouden op externe locaties. Vaak werd dit van school uit geregeld, er was namelijk nog geen internet waar je de verschillende docenten mee kon vergelijken. We hebben het hier over de tijd van zo’n 20 tot 40 jaar geleden. Je moest als leerling zelf naar een locatie toe. Hier wachtte de docent op je om je les te geven. Dit gebeurde soms alleen, maar meestal zat je samen met andere kinderen. Dit was voor de docent natuurlijk een stuk praktischer.

De komst van het internet 

Zoals je wel kunt begrijpen heeft de komst van het internet veel veranderd aan de bijlesmarkt. Door de komst van het internet was het mogelijk om een docent te vinden op een veel praktischere manier. In de tijd van de opkomst van het internet belde je een docent op en sprak je af om thuis af te spreken. Als het klikte tussen de docent en de leerling werd er vervolgens afgesproken hoeveel lessen de leerling zou gaan volgen. Dit is een lange lange tijd zo gegaan, echter heeft het coronavirus hier toch echt verandering in gebracht. Door het virus zijn er veel docenten afgehaakt omdat zij het niet meer prettig vonden om langs te gaan bij de leerlingen thuis.

Hoe de bijlesmarkt sinds de coronacrisis is verander
© Pixabay.com

Bijles post coronatijd 

Bij Bijles Aan Huis hebben ze hier echter een oplossing voor bedacht. Ze hebben het namelijk mogelijk gemaakt om de bijlessen op een geheel online wijze te organiseren. Dit brengt dus met zich mee dat het voor de docent niet meer noodzakelijk is om langs te gaan bij de leerlingen thuis. De docent kan middels een online videoverbinding eenvoudig in gesprek komen met de leerlingen. Dankzij de online leeromgeving is het alsnog mogelijk om alle opdrachten te laten zien aan de leerlingen. Zo is er zelfs een speciale omgeving waar wiskunde-opdrachten getoond kunnen worden door de docent. Door de komst van de online bijlessen is het ondanks de coronacrisis voor leerlingen toch mogelijk om hun kennis bij te spijkeren.

Hierdoor kan de docent toch nog les geven, zonder dat het nodig is om fysiek aanwezig te zijn bij de leerling thuis. Aangezien de online bijles erg populair is, zal de kans groot zijn dat de lessen de komende tijd op deze manier zullen blijven plaatsvinden. Uiteraard komen de fysieke bijlessen wel weer terug, maar dit zal nog wel even wat tijd in beslag nemen.