Business & Society

De voordelen van consultancy en HR outsourcing

De voordelen van consultancy en HR outsourcing

De voordelen van consultancy en HR outsourcing
Februari 19
15:06 2022

In eender welke sector of onderneming zijn experten in HR onmisbaar. Niet alleen voor het aanwerven en selecteren maar ook voor het meten en ontwikkelen van talenten. Het is niet altijd eenvoudig om een doordacht HR-beleid uit te stippelen voor uw bedrijf. Het is niet verbazend dat steeds meer bedrijven voor HR-consultancy kiezen. Om kennis te maken met een HR-consultants. 

Dit zijn de oplossingen van HR consultancy

Een HR-consultant helpt organisatie door hun advies te geven over het vinden en ontwikkelen van talenten. Tijdens het wervingsproces komt de consultant in contact met verschillende bedrijven en sectoren en bied hij zo een nieuwe en nuchtere blik op de zaak.

Het takenpakket van onze consultant HR houdt rekening met uw noden en budget. Een aantal taken die onder HR-outsourcing vallen zijn:

  • Het maken van functie-en competitieprofielen
  • Recruitment: het invullen van vacatures voor uw organisatie
  • Het uitvoeren van sollicitatiegesprekken, assessment centers en Development centers
  • De ontwikkeling en realisatie van programma’s gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling
  • De communicatie en teamwerking verbeteren doormiddel van inzicht in elkaars persoonlijkheden.
  • Leidinggevenden coachen
  • Een boost geven aan uw employeer marketing
  • HR-processen ondersteunen

Wat zijn de voordelen van HR-outsourcing omtrent het aanwerven van nieuwe talenten?

Onze HR-experten bezitten over een uitgebreid netwerk en ervaring. Doordat onze consultant HR met verscheidene bedrijven en sectoren in contact komt kan hij u voortdurend een nuchtere en nieuwe blik geven tijdens het wervingsproces. Om uw proces te optimaliseren worden er nieuwe technieken en processen doorgegeven.

Door middel van uitgebreide screening kan er een nuchter advies gegeven worden. Zelfs na de indiensttreding bieden wij een opvolging van de integratie van uw nieuwe medewerkers. U kiest volledig zelf hoelang wij u hierbij ondersteunen.

Door FlexStaffing kiest u zelf wanneer en hoevaak onze HR-consultant advies en ondersteuning geeft aan uw bedrijf. Uw beheerst dus alles zelf

Heeft u in huis al de juiste talenten maar in een andere functie? Dan kan ons development enter zich richten op de interne doorstroming en de ontwikkeling van uw huidige medewerkers

Elk bedrijf is op zoek naar competente medewerkers. De juiste kandidaten vinden is niet gemakkelijk en vereist veel expertise en is tijdrovend. Elke sector is bovendien uniek, ook elk bedrijf is uniek. Er zijn dikwijls verschillende vereisten voor mogelijke kandidaten geldig.

Er zijn geen HR-experten in elke bedrijf aanwezig die hiermee kunnen bezig zijn. Het is niet nodig op hiervoor iemand in huis te hebben, tenzij er door een tijdelijke piek nood aan extra middelen. Dan kiest u ook best voor een HR-partner die een onderbouwde aanpakken en ruime ervaring bieden.