Business & Society

Investeren in vastgoed is nog steeds een goede keuze

Investeren in vastgoed is nog steeds een goede keuze

Investeren in vastgoed is nog steeds een goede keuze
November 15
13:44 2016

Zowat alle grote banken in ons land hebben de voorbije maanden/jaren de rente op de spaarboekjes verlaagd tot een absoluut minimum. Dit betekent dat het spaargeld op de spaarboekjes van miljoenen Belgen weinig tot eigenlijk helemaal niks meer opbrengt. Volgens verschillende financiële experts wordt er in de wandelgangen van de verschillende banken al gespeculeerd over een negatieve rente op de spaarboekjes. Concreet betekent dit dat je bij die banken in kwestie geld zal moeten betalen om er je spaargeld op een spaarboekje te mogen plaatsen.

Vastgoed is de oplossing

Mensen die het momenteel meemaken hebben het waarschijnlijk al vaker gehoord: “probeer de beurs eens”, klinkt het. Als alternatief je geld investeren in aandelen van bedrijven om zo op termijn je spaargeld te laten renderen. Het klinkt mooi, maar het is ook erg riskant. Denk maar aan de beurs-en bankcrisis van enkel jaren terug waarbij heel wat mensen hun geld kwijt speelden en het tot op heden nog steeds niet terug hebben. Akkoord, een goede dag op de beurs kan je al snel behoorlijk wat geld opleveren. Maar een slechte dag kan ervoor zorgen dat je je spaargeld gewoon kwijt bent.

“Wat zijn de alternatieven voor de spaarboekjes dan?”, stellen veel mensen zich de vraag. Wel, eigenlijk hoef je het niet ver te zoeken: investeren in vastgoed is het beste alternatief. Net als vroeger toen veel mensen een stuk grond kochten om het dan later met winst door te verkopen, investeren veel mensen nu in appartementen, huizen, kantoorruimtes, … Ook in bouwgrond wordt er nog geïnvesteerd, maar in mindere mate omdat onbebouwde grond gewoon ook een stuk schaarser geworden is.

Limburgs vastgoed is zeer populair

De voorbije jaren is gebleken dat vastgoed een veilige, stabiele en vooral rendabele investering blijkt te zijn. Vooral het Limburgs vastgoed lijkt erg in trekt te zijn bij investeerders. De reden hiervoor is vrij simpel: Limburg is de enige provincie in Vlaanderen waar de vastgoedprijzen van zowel nieuwbouwprojecten als bestaand vastgoed niet gestegen zijn, integendeel. De vastgoedprijzen in Limburg zijn de voorbije jaren stabiel gebleven of zijn zelfs gedaald op sommige plaatsen. Volgens kenners zal er de komende jaren echter een omgekeerde beweging plaatsvinden, wat ervoor zorgt dat het nu dus het ideale moment is om te investeren in Limburgs vastgoed.

Enorm aanbod van vastgoedprojecten

Een andere trend die de voorbije jaren erg populair geworden is bij investeerders, zijn nieuwbouwprojecten. Dit zijn projecten bestaande uit appartementen, vakantiewoningen, hotelkamers, kantoren, parkings of service flats waar je mee in kunt investeren om er als investeerder een vast rendabel inkomen uit te halen. Verschillende websites zoals bijvoorbeeld Track.be bieden een enorme waaier van vastgoedprojecten aan, zowel in België als in het buitenland.