Business & Society

Kartonnen dozen als verpakkingsmateriaal? Geen slecht idee!

Kartonnen dozen als verpakkingsmateriaal? Geen slecht idee!

Kartonnen dozen als verpakkingsmateriaal? Geen slecht idee!
Juni 03
18:58 2022

Wie een eigen onderneming heeft en veel goederen en producten verzendt, heeft daarvoor goed, betrouwbaar en stijlvol verpakkingsmateriaal nodig. Jouw zendingen en materialen moeten goed verpakt, opgeslagen en verzonden kunnen worden richten je klanten en/of toeleveranciers. Maatwerk kartonnen dozen zijn de ideale oplossing om dit te realiseren. Kartonnen dozen hebben uiteenlopende voordelen te bieden, die ze tot de perfecte oplossing maken voor elke verpakkingsbehoefte. Lees gauw verder om alle mogelijkheden en pluspunten van kartonnen dozen te ontdekken.

Goede kartondozen helpen je producten te beschermen

Ondernemingen die kwalitatief goede en betrouwbare kartonnen dozen inslaan en gebruiken voor het verpakken van hun materialen en goederen, hebben de garantie op een optimale bescherming tegen eventuele schade. Niet alleen tijdens de opslag in een magazijn, maar vooral ook als je producten vervoerd worden naar je klanten, is een veilige en beschermende verpakking erg belangrijk. Bestellingen die onderweg beschadigd raken, worden namelijk weer retour gezonden en kosten jouw bedrijf geld én tijd. Door kartonnen dozen op maat in te kopen van een betrouwbare verpakkingsspecialist voorkom je deze ellende en maak je het jezelf een stuk makkelijker!

Dozen van karton zijn er in allerlei maatvoeringen

Een ander goed argument voor het kiezen van kartonnen dozen als verpakkingsmaterialen, is het maatwerk dat met dit type verpakkingsmateriaal mogelijk is. Producenten van kartonnen dozen kunnen namelijk elk soort kartonnen doos leveren. Of je nu een vierkante, rechthoekige, een grote of juist kleinere doos nodig hebt: er is maatwerk en precisiewerk mogelijk. Voor elk verpakkingsprobleem is er wel een kartonnen oplossing op maat!

© Pixabay.com

Dozen zijn ideaal te gebruiken voor een reclameboodschap

Voor het derde voordeel van kartonnen dozen leggen we graag nadruk op de optie om ze te bedrukken met een reclameboodschap. Dat kan de slogan van jouw bedrijf zijn, maar natuurlijk ook gewoon de bedrijfsnaam met of zonder logo. Zo kan jouw onderneming op een subtiele manier de naamsbekendheid een boost geven en voordelig aan extra PR doen. Ideaal is daarbij natuurlijk ook dat je de kartonnen dozen ook in kunt zetten om informatie over de inhoud toe te voegen. Op de doos kun je aangeven wat er precies in zit, of er bijvoorbeeld breekbare producten in de doos zitten en je kunt er tips opzetten voor je klanten over gebruik of inhoud. Kortom: er is qua bedrukking veel mogelijk.

Licht, ruimtebesparend en schoon

Kartonnen dozen zelf hebben een aantal fijne kenmerken, waardoor ze gekenmerkt kunnen worden als een van de beste verpakkingsoplossingen die er zijn. Voordelig is natuurlijk dat ze licht van gewicht zijn. Hierdoor kun je ze goed kwijt in stellingen, magazijnen en loodsen, zonder dat de opslagruimte bezwijkt onder het zware gewicht van dit materiaal. Omdat kartonnen dozen soepel en vouwbaar zijn, nemen ze tevens maar weinig ruimte in beslag. Lege dozen opslaan is dan ook geen enkel probleem en kost je nauwelijks opslagruimte. Ten slotte staan dozen van karton algemeen goed bekend, omdat ze relatief hygiënisch en schoon zijn. Dat is zeker het geval bij nieuwe dozen. Bekijk welke mogelijkheden er voor jouw onderneming zijn en bestel jouw maatwerk kartonnen dozen voordelig via internet bij Profipack!