Business & Society

Vast zakelijk nummer op mobiel

Vast zakelijk nummer op mobiel

Vast zakelijk nummer op mobiel
Augustus 05
10:07 2022

Het hebben van een vast zakelijk nummer voor je bedrijf is een echte meerwaarde. Een vast telefoonnummer helpt je om je bedrijf te professionaliseren en zorgt ervoor dat je klanten je altijd kunnen bereiken. Bovendien kun je met een vaste lijn ook eenvoudiger adverteren en je bedrijf beter online vindbaar maken. Of je nu een eenmanszaak runt of personeel in dienst hebt, je bent niet altijd zelf op kantoor om de telefoon op te nemen. En juist daarom is een vast zakelijk nummer op mobiel een interessante keuze om te maken. Met een vast zakelijk nummer op mobiel haal je twee vliegen in één klap binnen: een professioneel ogend zakelijk telefoonnummer, zonder vastgeketend te zijn aan je kantoor. Bovendien een perfect moment om je vaste zakelijk telefoonnummer te koppelen aan je gsm, gezien hybride of volledig remote werken sinds de coronacrisis enorm populair is.

Wat zijn de voordelen van een vast zakelijk nummer op mobiel?

Het doorschakelen van je vast zakelijk nummer naar je gsm brengt tal van voordelen met zich mee. Zo ben je makkelijk en altijd bereikbaar voor klanten en relaties, maar ook voor jezelf is het hebben van je vaste lijn op je gsm een echte meerwaarde. Je kan elke inkomende oproep van een klant makkelijk beantwoorden, waar je ook bent. Schakel je zelf over naar een andere provider of koop je een nieuw gsmtoestel aan? Je vast zakelijk nummer blijft uiteraard behouden en kan moeiteloos overgeschakeld worden naar een nieuw toestel of abonnement.

Zakelijk en privé gescheiden houden

Je kan je zakelijke telefoonnummer heel eenvoudig doorschakelen naar je gsm. Zo ben je altijd bereikbaar, ongeacht of je nu in de file staat of onderweg bent naar de volgende meeting. Natuurlijk wil je niet 365 dagen per jaar bereikbaar zijn, maar met een vast zakelijk nummer op mobiel komen alle oproepen bij jou binnen. Toch kan je makkelijk privé en zakelijke gesprekken gescheiden houden.

Zo heb je de mogelijkheid om een vooraankondigingstoon in te stellen zodat je weet wanneer er een zakelijk gesprek binnenkomt. Je kan ook een automatisch keuzemenu of antwoordapparaat instellen voor een bepaalde periode, wat handig is als je op vakantie gaat of quality time met het gezin hebt ingepland. Wil je nooit een zakelijk gesprek missen, ongeacht de situatie? Dan kan je inkomende gesprekken ook doorschakelen naar een collega of werknemer. Zo mis je nooit een boodschap van een belangrijke klant.

© Pixabay.com

Professioneel ogend netnummer

Een vaste lijn nummer oogt een stuk professioneler dan een 04-nummer. Voor grote stedelijke gebieden heeft een vaste lijn één nummer. Voor Brussel is dat het 02 nummer, voor Antwerpen het 03 nummer en Gent kent 09. Kleinere gebieden hebben een dubbel netnummer. Bijvoorbeeld regio Hasselt is 011, Mechelen 015, Leuven 016 en Aalst 063. Op die manier weten oplettende klanten en partners ook meteen waar jouw bedrijf gevestigd is. Je kan ook kiezen voor een 0800 nummer of 078 nummer, wat zorgt voor een nationale uitstraling.