Business & Society

Voordelen van een coworking space voor een start-up

Voordelen van een coworking space voor een start-up

Voordelen van een coworking space voor een start-up
Oktober 25
12:52 2022

Hip en trendy zijn ze zeker, maar wat zijn coworking spaces? En waarom is het iets voor jouw bedrijf? Ontdek het hier!

Wat zijn coworking spaces?

Coworking spaces waren oorspronkelijk gecreëerd voor freelancers en kleine start-ups, maar zijn nu ook populair voor scale-ups en zelfs grote bedrijven. Het idee is om kosten te besparen door de ruimte, je koffiemachine, internet en vergaderzalen te delen met andere professionals. Daarbovenop is het voor freelancers of kleine bedrijven de perfecte manier om te socializen en connecties te maken.

Coworking spaces bevorderen samenwerking

In coworking spaces kom je constant in aanraking met andere creatievelingen of bedrijven. Daarnaast is het erg makkelijk om even een vergaderruimte te boeken en met wat collega’s te brainstormen. Ook voor potentiële klanten, is een coworking space voordelig want doordat meerdere bedrijven naast elkaar werken, leren sales werknemers elkaar op een natuurlijke manier kennen. Zo kan je makkelijk in je coworking space een vergaderzaal in Brussel boeken om met een buur of potentiële prospect samen te zitten. Een coworking space is dus de perfecte plek om een pitch voor te bereiden en je buren te overtuigen.

© Pexels.com

Perfecte locatie voor jonge werknemers

Nog een voordeel van coworking spaces? In nieuwe en creatieve plekken bruist het van jong talent. Perfecte plek dus om jonge werknemers te leren kennen én aan te trekken. Vaak liggen coworking spaces ook in stedelijke omgevingen, waar veel jonge professionals wonen en werken. Handig bereikbaar, in een toffe stedelijke omgeving en vol leuke mensen? Zo wordt het een eitje om jonge mensen te overtuigen om voor jou te werken. Nog op zoek bijvoorbeeld naar een vergaderzaal in Berchem? We garanderen jou dat je zeker een coworking space vindt.

Minder kosten

Coworking spaces zijn niet alleen interessant voor start-ups, maar ook voor grotere bedrijven die op de “hybrid working” trein zijn gesprongen. Na de corona crisis, en door het hybride werken, staan heel wat grote kantoren leeg. Of collega’s die wél naar kantoren komen, zitten alleen in veel te grote kantoor. Niet echt bevorderend voor de motivatie, maar ook niet voor je kosten, toch? Het grote voordeel aan een coworking space is dat je een vaste huurprijs betaalt, maar niet instaat voor de grote kosten. Heb je een bedrijf waar 10 werknemers liever thuis werken, en er maar 3 mensen naar kantoor komen? Een coworking space is een handige & voordelige oplossing.