Business & Society

Welk type werkblad matcht het best met jouw keukenstijl?

Welk type werkblad matcht het best met jouw keukenstijl?

Welk type werkblad matcht het best met jouw keukenstijl?
maart 22
06:36 2023

Ben je van plan je keuken te renoveren? Of ga je een volledig nieuwe keuken bouwen? Dan denk je best goed na over het materiaal van je werkblad. Want dit beïnvloedt niet enkel de look van jouw keuken, maar bepaalt ook hoe voorzichtig je ermee moet omgaan. Niet elk materiaal is namelijk kras-, hitte- en zuurbestendig. We loodsen je door alle verschillende materialen en hun voor- en nadelen.

Populair composiet

We beginnen bij het populairste materiaal: composiet. Deze kunstmatig gemaakte steen bestaat in hoofdzaak uit kwarts. Dit kras- en hittebestendige werkblad is relatief voordelig qua prijs. Omwille van zijn talloze uitvoeringen past een composieten werkblad bij heel veel stijlen, zoals een Scandinavische keuken of eigentijdse keuken.

Robuust graniet

Gaat je voorkeur uit naar luxueuze of industriële keukens? Dan zit je goed met graniet. Dit hittebestendige en krasvaste materiaal is heel robuust. Opgelet: het is ook erg gevoelig voor zuren. Wanneer je dus sinaasappelen perst voor je zondagse brunch, moet je er goed opletten het werkblad onmiddellijk goed te reinigen.

Natuurlijk hout

Zoals iedereen weet, kan hout perfect gecombineerd worden met tal van keukenstijlen en kleuren. Zowel in een witte, zwarte, grijze als gekleurde keuken komt hout goed tot zijn recht. En of je nu houdt van een Scandinavische, industriële, landelijke of eigentijdse stijl: met hout zit je goed. Je hebt natuurlijk verschillende soorten hout. In een Scandinavische keuken wordt veeleer gekozen voor bamboe, wat overigens ook een heel leuk materiaal is voor je keukenverlichting. In een landelijke, cottage keuken wordt er eerder gekozen voor eik.

Geavanceerd dekton

Dekton bestaat uit porselein, glas en kwarts. Het samenpersen van deze materialen creëert een zeer hard en niet-poreus materiaal. Dekton is zeer sterk en slijtvast. Het is verkrijgbaar in tal van prachtige kleurstellingen en daardoor amper te onderscheiden van natuursteen. Dekton matcht zowel bij een hypermoderne als klassieke keuken.

© Pexels.com

Prachtig natuursteen

Net zoals graniet, straalt een natuurstenen werkblad luxe uit. Het is hitte- en krasbestendig, maar licht poreus. Natuursteen past bij elke keukenstijl: van klassiek en romantisch tot eigentijds, industrieel of Scandinavisch.

Gebruiksvriendelijk keramiek

Keramiek is vlek- en hittebestendig en waterdicht. Dat maakt het een uiterst geschikt materiaal voor wie graag eens goed kookt, zonder daarbij constant te moeten letten op spatten. Ook qua stijl is keramiek gemakkelijk: zo past een keramisch werkblad in betonlook naadloos bij een industriële keuken en een gespikkeld grijs blad bij een landelijke keuken met houten keukenkastjes.