Business & Society

15.000 euro lenen? Dat doe je zo.

15.000 euro lenen? Dat doe je zo.
November 10
16:19 2016

De wereld draait om geld. Het werk wat je doet wordt uitbetaald met geld. De boodschappen in de winkel betaal je met geld. De benzine voor je auto betaal je met geld. En zo kan de lijst nog oneindig lang doorgaan. Geld is de motor van de economie en voor sommige mensen zelfs het centrum van hun bestaan. Geld is geen probleem, zolang je er maar genoeg van hebt. En het kan je allergrootste probleem worden op het moment dat je niet genoeg hebt, maar eigenlijk toch een aankoop moet doen. Het hebben van slapeloze nachten en lichamelijke klachten als gevolg van stress over geld zijn geen verzinsel. Het is voor veel mensen een terugkerend fenomeen.

Waar kan je 15000 euro lenen?

Wij zochten voor jou de meest interessante kredietverstrekkers indien je een dergelijke som geld nodig hebt. Deze hebben we samengevat in onderstaande tabel.

AanbiederTroevenPopulariteitBezoek de website
MozzenoEenvoudig en 100% digitaal af te sluiten. Wordt goedkoper bij correcte terugbetaling.Naar de simulatie »
CofidisSnel en betrouwbaar geld aanvragen. Bekend van op televisie.Naar de simulatie »
BuyWayVraag een lening aan via hun gebruiksvriendelijke wbesite en ontvang het geld op uw rekening.Naar de simulatie »
Partners FinancesEen snelle en vrijblijvende simulatie. Specialist van lening op afbetaling.Naar de simulatie »
KBCVrij goede tarieven en snel aan te vragen online. Loont zeker de moeite voor een simulatie.Naar de simulatie »
CreditCourtVergelijkt kredietinstellingen en stelt u daarna de meest voordelige kredietformules voor.Naar de simulatie »
bPostEnkel voor hypothecaire lening. Voor iedereen toegankelijk.Naar de simulatie »
CetelemHier geniet u van een van de beste tarieven op de markt, ongeacht het soort krediet.Naar de simulatie »

Heb je een inkomen, dan kun je zonder veel problemen snel 15000 euro lenen. Bijvoorbeeld bij een bank, maar ook bij een kredietverstrekker. Ook is het soms mogelijk om een product op afbetaling te kopen voor een hele lage rente. Bij leningen gelden in principe twee voorwaarden. Dat je in staat bent om het bedrag terug te betalen en dat je niet als wanbetaler staat geregistreerd bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie. Je kunt ook 15000 euro lenen zonder inkomen. In dat geval kun je bijvoorbeeld iemand anders borg voor je laten staan, of je moet bijvoorbeeld een eigen huis hebben. Daarmee kun je dan bijvoorbeeld een extra hypotheek nemen.

Verplicht 15000 euro lenen

Zeker bij mensen die continue op het randje leven van wel of niet genoeg geld, is de verleiding soms groot om een lening te nemen om alsnog een aankoop te kunnen doen die hard nodig is. Denk bijvoorbeeld maar aan een auto die spontaan kapot gaat. Aangezien je toch naar je werk moet kunnen rijden, ben je eigenlijk verplicht om op zeer korte termijn 15000 euro te lenen om een nieuwe te kopen. Hetzelfde geld voor een wasmachine of een koelkast. Je kunt eigenlijk niet zonder. Helaas, maar wel logisch, is dit eigenlijk alleen een probleem voor mensen die consistent net te weinig of net genoeg verdienen om rond te komen.

Wat is slim

De vraag is natuurlijk hoe je dit slim aanpakt. Het grote probleem met geld lenen is dat het je eigenlijk alleen maar dieper de financiële afgrond in trekt. Als je geld leent, moet je immers altijd rente betalen, waardoor je uiteindelijk meer kwijt bent dan je hebt geleend. Daar tegenover staat dat je dus niet zonder auto of koelkast kunt. In zo`n situatie kun je makkelijk in de stress schieten, het geld lenen en de problemen voor je uit schuiven. Dat is natuurlijk niet slim. Veel beter kun je een gesprek aanvragen met een financiële adviseur. Bijvoorbeeld bij je bank, maar veel beter nog bij het gemeentehuis. Verdien je een laag inkomen dan kun je namelijk via de gemeente in bepaalde situaties ook een krediet krijgen. Heb je echt geen mogelijkheid om het geld terug te betalen dan kan de gemeente zelfs een bedrag schenken vanuit de bijzondere bijstand.

Bezuinigen

Heb je echter een wat hoger inkomen, dan zul je echter zelf die vijftienduizend euro moeten lenen. In dat geval is het belangrijk om financiële ruimte te creëren om het bedrag terug te kunnen betalen. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken, of door te bezuinigen op uitjes of vakantie. Houdt jezelf voor dat het maar een tijdelijke maatregel is en schaam je er vooral ook niet voor. Het is gewoon een verstandige maatregel om financieel gezond te blijven.

Leningen vergelijken

In alle situaties is het belangrijk dat je eerst goed alle opties met elkaar vergelijkt. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ben je op zoek naar een lening? Klik dan hier door naar onze online leningsimulator om er achter te komen hoeveel je kunt lenen en waar.

- MPI