Business & Society

Autolening afsluiten: waarop moet je letten?

Autolening afsluiten: waarop moet je letten?

Autolening afsluiten: waarop moet je letten?
december 22
13:14 2016

Elk jaar opnieuw is de periode na nieuwjaar een periode waarin heel wat mensen overwegen om een nieuwe wagen te kopen. Grotendeels heeft dit te maken met het jaarlijkse autosalon in Brussel. Daar kun je alle laatste nieuwe modellen van de verschillende merken aanschouwen en bewonderen, en dat doet veel mensen dromen van een nieuwe wagen.

Maar de aankoop van een nieuwe wagen blijft een eerder dure aankoop. Zeker als je een gloednieuwe wagen wil kopen die nog nooit eerder rondgereden heeft, moet je al gauw redelijk wat geld betalen.

Een autolening afsluiten

Om jezelf wat financiële ademruimte te geven, ook al heb je het geld op je spaarrekening te staan, kan het nuttig zijn om een lening af te sluiten. Bij het afsluiten van een lening beslis je om een bepaald bedrag te lenen bij een bank of een andere kredietverstrekker, waardoor je eigenlijk weinig tot niet aan je spaargeld hoeft te komen. Zeker nu, in tijden waarin het gunstig is om geld te lenen voor een auto doordat de rente zo laag staat, is lenen voor een auto een weloverwogen optie.

Lening op afbetaling

De lening die je afsluit om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe wagen, is een lening op afbetaling. Bij een lening op afbetaling bepaal je in samenspraak met de bank of de kredietverstrekker het bedrag dat je wil lenen en de periode waarin je het bedrag volledig wil terugbetalen. Tijdens die periode moet je dus op maandelijkse basis een vast bedrag dat onderworpen is aan een rentevoet terugbetalen aan de bank of kredietverstrekker, inclusief de extra kosten die de bank aanrekent om er het geld te lenen.

Vergelijk steeds je lening

Voor het afsluiten van een autolening is het belangrijk om je autolening te vergelijken. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer je je lening gaat afsluiten. Online kun je een gratis simulatie van je autoverzekering doen, waardoor je snel en eenvoudig een berekening van je autolening kunt doen.

Op die manier kun je al snel te weten komen hoeveel de lening jouw in totaal zal kosten. De lening voor je auto berekenen vraagt zeer weinig werk, maar in ruil voor deze kleine inspanning weet je achteraf wel zeker dat jij de goedkoopste lening afgesloten hebt die het beste past bij jouw financiële situatie.

Waarop moet je letten?

Zoals je eerder al kon lezen is het erg belangrijk om op voorhand goed uit te kijken waar je jouw lening zal afsluiten. Dit komt omdat elke bank of kredietverstrekker zelf de rentevoet van jouw lening bepaalt. Ook kunnen de kosten die de verschillende banken aanrekenen erg uiteenlopen. Door alles met elkaar te vergelijken en goed te overwegen, kun je met een gerust hart de juiste en meest voordelige autolening afsluiten om eindelijk met die nieuwe wagen rond te rijden.

simulator