Business & Society

Bereken zelf hoeveel jouw lening kost

Bereken zelf hoeveel jouw lening kost

Bereken zelf hoeveel jouw lening kost
december 28
09:47 2016

Ben je van plan om binnenkort een lening af te sluiten? Dan zorg je er best op voorhand nog voor dat je zelf al min of meer weet hoeveel het totaalplaatje van die lening jouw uiteindelijk zal kosten. Door gebruik te maken van een online leningsimulator, die overigens volledig gratis is, kun je een lening simulatie doen.  Door een simulatie te doen van je hypothecaire lening kom je er al snel achter of de lening die jij voor ogen had eigenlijk wel haalbaar is, of juist helemaal niet.

Eenmaal je het bedrag dat jij wenst te lenen ingegeven hebt, zal de online leningsimulator jou al snel aangeven welk bedrag je per maand zal moeten betalen om na een bepaalde periode het geleende bedrag volledig afgelost te krijgen. Ook zie je er de rentevoet van je lening en de extra kosten die de bank of de kredietverstrekkers aanrekenen om er het geld te kunnen/mogen lenen.

Wat zijn de voordelen?

Een woonlening simulatie heeft eigenlijk heel wat voordelen. In de eerste plaats kun je dus makkelijk zelf een online simulatie doen van je woonkrediet. Hierdoor hoef je niet langs te gaan bij één van de verschillende banken of kredietverstrekkers waar jij je lening wenst af te sluiten. Op die manier verlies je minder tijd en kun je ook veel sneller alle verschillende partijen met elkaar vergelijken.

Kies zelf de beste lening

Een ander groot voordeel is uiteraard dat je voor jezelf de beste lening kunt uitkiezen. De online leningsimulator legt op een overzichtelijke manier de verschillen bloot tussen de verschillende banken en kredietverstrekkers. Zo zal je al gauw te weten komen met welke rentevoet je te maken zal krijgen en welke kosten er zullen aangerekend worden door de bank. Afhankelijk van de periode die je kiest zal de rentevoet van je lening hoger of net lager liggen. De kosten die de bank of de kredietverstrekker zal aanrekenen zullen bijgevolg ook beïnvloed worden.

Geen verplichting

Een derde groot voordeel is dat de krediet simulatie jou tot niks verplicht of verbindt. Uiteraard moet je er enkele gegevens invullen, maar verder ben je helemaal niet verplicht om nadien ook bij de bank of de kredietverstrekker waar je de simulatie bij gedaan hebt, ook een lening af te sluiten. Op basis van de verschillende woonkrediet simulaties en de berekening die je zelf maakt, kun je uiteraard na verloop van tijd een lening afsluiten bij de partij die jou het beste lijkt en die volgens jou dan ook het beste past bij jouw huidige financiële situatie.

Simulatie is belangrijk

Een lening afsluiten is immers niet iets wat je zomaar eventjes doet. Geld lenen voor een huis of een auto heeft een grote invloed op het verdere verloop van je leven en dan vooral op je financiële toestand. Het geleende bedrag dien je namelijk binnen een bepaalde periode terug te betalen aan de partij waar je het geld geleend hebt. Probeer dus steeds voor jezelf de beste en meest passende lening af te sluiten. Daarom is een simulatie van de hypothecaire lening erg belangrijk.

simulator