Business & Society

Boost de omzet door meer betaalmethodes aan te bieden

Boost de omzet door meer betaalmethodes aan te bieden

Boost de omzet door meer betaalmethodes aan te bieden
Juni 09
07:31 2023

In dit digitale tijdperk is het cruciaal om verschillende betaalmethoden aan te bieden. Als je met consumenten te maken krijgt, ben je zelfs verplicht om naast cashbetalingen ook ten minste één elektronische betaalmethode te aanvaarden. Het accepteren van verschillende betaalmethoden kan zowel je klanttevredenheid als je omzet verhogen, ongeacht of het nu gaat over het aanvaarden van betalingen in je winkel of over online betalingen accepteren. We bespreken een aantal betaalmethoden die je kunt overwegen.

Traditionele betaalmethoden: Bancontact, Mastercard, Visa en contant geld

Bancontact, Mastercard en Visa zijn de meest voorkomende elektronische betaalmethoden in België. Het aanbieden van deze opties kan je helpen om een breed publiek te bereiken. Je kunt hiervoor een betaalterminal kopen of huren, wat het mogelijk maakt om fysieke kaartbetalingen te accepteren in jouw winkel. Deze betaalterminals zijn veilig en gebruiksvriendelijk, zowel voor jou als voor jouw klanten.

Ondanks de verschuiving naar digitale betalingen, blijft contant geld een belangrijk betaalmiddel. Hoewel het beheer van contant geld extra uitdagingen met zich mee kan brengen, zoals veiligheidsrisico’s en alle beslommeringen met betrekking tot het wisselgeld, is het nog steeds een populaire keuze onder consumenten, vooral voor kleinere aankopen. Houd rekening met wettelijke regels, bijvoorbeeld over het afronden en over de maximumgrens voor contante betalingen.

Nieuwe elektronische betaalmethoden: PayPal en Payconiq

PayPal is een van de meest populaire online betaalmethoden ter wereld en is ideaal voor wie opereert in een internationale setting. Het is gemakkelijk in te stellen en het biedt kopers extra bescherming, wat kan helpen om het vertrouwen te vergroten. Payconiq is dan weer een mobiele betaalapp die steeds populairder wordt in België. Het stelt klanten in staat om gemakkelijk en snel te betalen met hun smartphone, zowel in de winkel als online. Door Payconiq te accepteren, kun je inspelen op de groeiende trend van mobiele betalingen.

Apple Pay is een andere mobiele betaalmethode die steeds vaker wordt gebruikt. Het maakt gebruik van de NFC-technologie in iPhones en in de Apple Watch. Het is bedoeld om contactloze betalingen mogelijk te maken. Door Apple Pay te accepteren, kun je je richten op de groeiende groep Apple-gebruikers. Deze betaalmethode is nog niet helemaal ingeburgerd, maar wint wel aan belang.

Andere mogelijke betaalmethoden

Er zijn tot slot nog heel wat andere manieren waarop je klanten kunt laten betalen, bijvoorbeeld door ze het bedrag te laten overschrijven of door ze achteraf te laten betalen via Afterpay. Als je levensmiddelen verkoopt, kun je ook overwegen om (elektronische) maaltijdcheques te accepteren. Bij het verkopen van bepaalde duurzame producten, bijvoorbeeld tweedehandsgoederen en isolatiemateriaal, kun je dan weer ecocheques aanvaarden.

– MPI