Business & Society

Budgetvriendelijk verbouwen doe je zo

Budgetvriendelijk verbouwen doe je zo

Budgetvriendelijk verbouwen doe je zo
maart 22
06:38 2023

Ervaring en kennis zijn enorm waardevol wanneer je aan verbouwingen begint. Hoe meer je zelf kan en doet, hoe meer je uiteraard zelf bespaart. Maar er zijn nog een paar tips en trucjes om zo goedkoop mogelijk te verbouwen. Lees verder om die te weten te komen.

Kwantumkortingen 

Hier werken aannemers graag mee. Kwantumkortingen of volumekortingen zorgen voor een lagere prijs wanneer je een groter aantal bestelt. Zo heb je dus een voordeligere prijs als je veel van eenzelfde materiaal bestelt. Als je dus twijfelt of je de vloer in de woonkamer in hetzelfde materiaal gaat leggen als de vloer in de slaapkamer, dan doe je dat in financiële zin best wel. Dit mag natuurlijk niet je hele plan domineren, maar het kan knopen doorhakken. Vergeet ook niet aan buren te vragen of zij verbouwingsplannen hebben. In België zijn huizen in dezelfde wijk vaak rond dezelfde periode gebouwd. Als je dus denkt aan verbouwen, kan het dat je buren dat ook overwegen. Het is voor aannemers ook voordeliger om verschillende projecten op één locatie te doen, dus ook hier kan je polsen achter kwantumkorting. 

Complete keukens aan een goedkopere prijs

Keukens staan bekend om de hoge kosten die ze normaal gezien meebrengen. Gelukkig valt dat voor jou best mee, want jij weet dat er toonzaalkeukens te koop staan. En deze keukens zijn wonder bij wonder goedkoper dan zelf eentje samen te stellen. Toonzaalmodellen worden namelijk om de zoveel tijd gewisseld. Wanneer er een ander model wordt tentoongesteld, gaat er een deel van de prijs van het vorige model af. 

Het is dus in jouw voordeel om een toonzaalkeuken of twee in het oog te houden. Wanneer men die wisselt naar een priller model, kan jij voor een mooier prijsje het volledig pakket aanschaffen. Zo scoor jij een volledige samengestelde keuken zonder de volledige prijs te betalen.

© Pexels.com

Kosten besparen op lange termijn met duurzaamheid

Verbouwingen zijn het ideale moment om te kijken naar langetermijnbesparingen. Denk dan aan duurzame beslissingen zoals zonnepanelen en waterpompen. Die investeringen verdienen zichzelf na 2 à 3 jaar al terug. Maar ook je woning juist isoleren is een duurzame stap die je nu kan nemen om later minder te moeten betalen. Want ook dat is budgetvriendelijk verbouwen. En niet alleen bespaart duurzaam verbouwen kosten voor jou in de toekomst, het verhoogt ook de koopwaarde van je huis. 

Nog een bijkomend voordeel zijn de eventuele subsidies die je kan ontvangen als je duurzaam gaat verbouwen. Hoeveel geld er vrij gemaakt wordt voor die subsidies hangt af per gemeente. Informeer je dus zeker bij jouw gemeente en wie weet mag je rekenen op een mooi budget. Kortom: je hebt dus alle baat bij duurzaam verbouwen.