Business & Society

De voordelen van een incassobureau inschakelen

De voordelen van een incassobureau inschakelen

De voordelen van een incassobureau inschakelen
Juni 03
18:58 2022

Een incasso bureau inschakelen heeft zo z’n voordelen. Als ondernemer kun je geregeld te maken hebben met betalingsachterstanden van klanten, wat natuurlijk nadelig uitpakt voor je bedrijf, want je loopt hierdoor geld mis. Het inhuren van een incassobureau kan in zo’n situatie een goede oplossing zijn voor jou en je bedrijf. Financiële experts adviseren bedrijven en zzp’ers, met veel klanten, tegenwoordig om zich vast aan te sluiten bij een incassobureau, die ze in geval van een betalingsachterstand kunnen inschakelen. Maar waarom vinden specialisten dit een goed idee? Eenvoudigweg vanwege de talrijke voordelen die een betrouwbaar incassobureau te bieden heeft. Laten we eens inzoomen op de belangrijkste pro’s van het inschakelen van een professioneel incassobureau.

Meer financiële slagkracht

Eén van de belangrijkste redenen om je als zzp’er, ondernemer of bedrijfseigenaar bij een goed incassobureau aan te sluiten, is de financiële winst die je dit gaat opleveren. Klanten en toeleveranciers die niet betalen, zijn voor veel bedrijven een plaag en soms zelf een ramp. Je loopt namelijk veel inkomsten mis, zeker bij grote bestellingen of omvangrijke dienstverlening, waardoor soms zelfs de cashflow en activa binnen je bedrijf onder druk kunnen komen te staan. Incassobureaus zorgen voor een snelle en professionele inning van achterstallige facturen, waardoor je er in financieel opzicht (flink) op vooruitgaat.

Minder stress & meer tijd

Het inhuren van of jezelf contracteren aan een vast incassobureau werkt enorm stressverlagend. Niet betalende klanten en openstaande facturen behoren tot de grootste stressfactoren in het bedrijfsleven. Vooral als je een eenmanszaak hebt en te kampen hebt met één of meer wanbetalers, kunnen openstaande kosten tot gigantische stress leiden. Je hoeft maar een paar klanten te hebben die niet of nog niet betaald hebben en de stress schiet omhoog. Aansluiting bij een incassobureau gaat je dan ook veel extra lucht en ontspanning geven. Je hoeft namelijk niet zelf meer achter openstaande rekeningen aan te zitten, dat wordt op dit vlak helemaal ontzorgd.

Naast de stressvermindering die dit oplevert, boek je meteen ook een zeer interessante tijdwinst door het uitbesteden van je financiële zorgen. Je hoeft niet zelf alles uit te zoeken of achter wanbetalers aan te gaan, want dit wordt door de medewerkers van het incassobureau voor je gedaan!

© Pixabay.com

Garantie op directe ondersteuning

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om pas een incassobureau Amsterdam te contacteren en in te huren als dat noodzakelijk blijkt, maar het is beter om hier redelijk op tijd mee te zijn. Bij Incassonet kun je binnen twee minuten een incassozaak starten en zijn ze 24/7 beschikbaar. Ook werkt Incassonet met een no-cure-no-pay methode, indien de wanbetaler de factuur toch niet betaalt, in een zeer onwaarschijnlijke situatie, rekent incassonet ook geen tarief. Incassonet verhaalt de incassokosten echter op de debiteur, ofwel wanbetaler. Je maakt dus geheel kosteloos gebruik van deze service.