Business & Society

Gaat uw winst van 2017 naar de fiscus, of naar dé vastgoedinvestering van het moment?

Gaat uw winst van 2017 naar de fiscus, of naar dé vastgoedinvestering van het moment?
November 22
14:44 2017

Elke hardwerkende ondernemer kent het wel: de fiscus die elk boekjaar opnieuw een mooi deel van uw winst opeist onder de vorm van belastingen. Erg zuur, zeker als u  het voorbije jaar elke dag opnieuw enorm hard gewerkt hebt om uw bedrijf winstgevend te maken. Maar gelukkig er is ook een andere optie, waardoor dit cadeau voor de fiscus kan worden vermeden: investeren in vastgoed.

Geen problemen met huurders. Geen verborgen kosten

Sterk aan een opmars bezig onder de vastgoedinvesteringen, zijn de gloednieuwe vakantiewoningen van Center Parcs in het toeristische Vielsalm. Dit project valt onder het toezicht van de beursgenoteerde groep Pierre & Vacances – Center Parcs, het sterkste merk van Europa als het over de complementaire activiteiten “Toerisme” en “Ontwikkeling van Vastgoed” gaat.

Wat dit project uniek maakt is dat er in vergelijking met andere projecten zoals bijvoorbeeld appartementen, business flats of studentenkoten geen verborgen kosten voor de syndicus zijn (cfr. appartementen), er geen expats zijn die amper een jaar blijven en dat de investeerder zich niet hoeft bezig te houden met de rompslomp zoals dat bij studentenkoten vaak het geval is. Alles wordt door Center Parcs geregeld: het vinden van een huurder, de huurgelden ontvangen, instaan voor reparaties, …

Ongezien rendement in Belgische markt

Maar de reden waarom heel wat ondernemers voor een dergelijke investering kiezen, is natuurlijk het rendement. In vergelijking met andere, gelijkaardige vastgoedprojecten, ligt het rendement voor een investering op de Belgische markt hier uitzonderlijk hoog. Er zijn verschillende formules waaruit investeerders kunnen kiezen. De meest populaire formule, is het gegarandeerd jaarlijks vast rendement van 5%, gedurende 15 jaar lang (met de optie om te verlengen). Bij een cottage met een aankoopprijs van €155.000, komt dit neer op een rendement maar liefst €7500 per jaar.

Voor investeerders die zelf ook willen genieten van hun vakantiehuis, biedt Center Parcs ook een formule waarbij er 2 of meerdere korte verblijven inbegrepen zitten. En ten slotte is er ook nog een formule die 3% variabel rendement oplevert en waarbij de investeerder voorts meedeelt in de gezamenlijke huuropbrengsten van de groep.

Opendeurweekend 2 en 3 december 2017

Op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017 kunnen alle geïnteresseerden het vernieuwde park en de cottages zelf ontdekken tijdens het opendeurweekend in Vielsalm. En dat de verkoop vlot gaat is een understatement: van de 350 huisjes zijn er op dit moment slechts 55 meer te koop  – nvdr.

Wie meer informatie wenst, kan een kijkje nemen op https://cprealestate.be/

 

– MPI