Hoeveel kost een lening voor een huis?
Dat wij Belgen geboren zijn met een baksteen in de maag is niet alleen een leuk spreekwoord, maar het klopt ook echt. De voorbije maanden hebben heel veel Belgen besloten om geld te lenen bij een bank of een andere kredietverstrekker. De reden waarom zoveel Belgen besluiten om geld te lenen is in de eerste plaats omdat ze besluiten om een huis te kopen, te bouwen of te verbouwen. Om niet meteen het volledige bedrag te moeten betalen, is het dus verstandig om een lening af te sluiten om zo de kosten van de aankoop, de bouw of de verbouwing van het huis te kunnen spreiden over een periode van een aantal jaar.
Lenen = financiële ademruimte
Er zijn verschillende factoren waarom Belgen besluiten om een lening af te sluiten. In de eerste plaats speelt de lage rente een zeker en vast een grote rol. Doordat de rente zo laag staat, betaal je eigenlijk vrij weinig om het geld te kunnen/mogen lenen bij een bank of een kredietverstrekker. Moest de rente hoger staan, dan zou het meteen een stuk minder interessant zijn om ergens geld te lenen.
Een andere reden waarom Belgen besluiten om een lening af te sluiten bij een bank is omdat een huis kopen, bouwen of verbouwen redelijk wat geld kost. De meeste mensen hebben dit bedrag namelijk niet zomaar beschikbaar staan op hun rekening en moeten dus op zoek naar een oplossing, in dit geval een lening.
Bereken zelf je lening
Iets wat erg belangrijk is voordat je beslist om een lening af te sluiten, is om te kijken of je wel de goedkoopste lening afsluit. Met de goedkoopste lening bedoelen we een lage rente en weinig extra kosten die door de bank aangerekend worden. Hier kun je zelf vrij snel achter komen door gewoon zelf je hypotheek te berekenen. Hoe je dit doet? Simpel, via een online kredietsimulator. Hier moet je enkele bepalende factoren ingeven zoals het bedrag dat je wenst te lenen, de periode waarin je het bedrag terug wil betalen en nog enkele andere persoonlijke gegevens.
Gebruik een online kredietsimulator
De berekening van je lening gebeurt op basis van deze gegevens. Na de berekening van je hypothecaire lening kun je dus gewoon zelf eenvoudig de afbetaling van je lening berekenen. Zo weet je hoeveel je zal moeten betalen om het bedrag dat jij wenst te lenen over een bepaalde periode terug te betalen.
Op zich houdt het berekenen van de lening voor je huis niet veel in, maar het geeft je meteen wel een duidelijke indicatie van jouw financiële mogelijkheden. Ook hoef je dankzij een online kredietsimulator niet langs te gaan bij een bank of een andere kredietverstrekker.