Business & Society

Hoever gaan de crypto koersen nog dalen?

Hoever gaan de crypto koersen nog dalen?

Hoever gaan de crypto koersen nog dalen?
april 25
09:40 2022

Als je de intentie hebt om te investeren in cryptocurrency wil je uiteraard weten hoever de crypto koersen nog gaan dalen. Een lage koers is immers hét moment om te investeren in de betreffende digitale munteenheid. Helaas kan niemand het antwoord geven op deze vraag. Het is wel goed om te weten welke factoren van invloed zijn op de koersschommelingen om hier zo goed mogelijk op te kunnen reageren.

Koersontwikkelingen van de Bitcoin

Het zal je niet ontgaan zijn dat vooral de koers van de Bitcoin een hot topic vormen in de diverse media. De reden hiervan is eenvoudig uit te leggen. De Bitcoin werd een aantal jaren geleden geïntroduceerd als alternatief voor de traditionele munteenheden en werd met wisselend enthousiasme ontvangen. De volatiele koers van de Bitcoin wordt dan ook met argusogen gevolgd. De koersontwikkelingen laten zien dat er in 2021 een all time high werd gerealiseerd maar dat dit hoogtepunt werd gevolgd door een sterke daling van de Bitcoin koers. In veel gevallen is deze lijn in mindere mate ook terug te zien bij andere cryptocurrency. De Bitcoin vormt dus een soort van voorbeeldfunctie in dit geval.  2 crypte munten

Deze factoren zijn van invloed op de crypto koersen

Er zijn diverse factoren van invloed op de crypto koersen. Allereerst speelt de vraag-aanbod verhouding hierin een grote rol. Bij groeiende vraag zal de koers oplopen, bij dalende vraag zal de prijs afnemen. Hierbij kan er zelfs sprake zijn van schaarste aangezien digitale munteenheden in een beperkte hoeveelheid op de markt gebracht worden. Andere factoren die van invloed zijn op de crypto koersen zijn de acceptatiegraad van het publiek en de invloeden van social media. Ook het vertrouwen in de toekomst van de digitale munteenheid en het project wat eraan hangt. Crypto kopen is voor veel mensen een zeer aantrekkelijke optie als de betreffende munt een goed toekomstperspectief heeft. Tot slot spelen de ontwikkelingen in de wereld een grote rol. De uitbraak van de corona pandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgen immers voor een flinke koersdaling.

Verwachtingen van de crypto koersen voor 2022

De verwachtingen van de crypto koeren voor 2022 zijn afhankelijk van een aantal factoren. Tegenover de corona pandemie en oorlogen in de wereld kunnen we stellen dat de lage rentestand het juist wél aantrekkelijk maakt om in crypto te investeren. Daarnaast kunnen de ontwikkelingen met betrekking tot de regulering en de wetgeving met betrekking tot cryptomunten een factor spelen in de koersontwikkelingen. De belangrijkste boodschap die we in dit artikel kunnen meegeven is dat je dus goed het crypto nieuws in de gaten moet blijven houden. Alleen dan kun je een beeld vormen hoever de crypto koersen nog gaan dalen.

– MPI