Business & Society

Je bedrijf naar het volgende niveau tillen? Dit zijn de mogelijkheden!

Je bedrijf naar het volgende niveau tillen? Dit zijn de mogelijkheden!

Je bedrijf naar het volgende niveau tillen? Dit zijn de mogelijkheden!
Mei 06
12:44 2021

Wanneer het je bedrijf voor de wind gaat en je het werk misschien nauwelijks aan kunt, wordt het tijd om na te denken over schaalvergroting. Ook wanneer je al een tijdje loopt met een plan voor een nieuwe bedrijfsmatige activiteit en je voldoende aanleiding hebt om te veronderstellen dat het levensvatbaar is, zul je op enig moment de knoop moeten doorhakken en ermee aan de slag moeten gaan. Vaak hikken ondernemers aan tegen het nemen van die stap, maar met een gedegen voorbereiding, een gezonde dosis ondernemersgeest en de daarbij behorende vastberadenheid, moet het lukken. Meer bedrijfsactiviteiten en wellicht ook meer personeel leidt ook tot meer administratieve zaken. Een goede boekhouder vinden is dan een essentieel onderdeel van het proces. En daarvoor kan je bijvoorbeeld hier terecht.

Meer personeel, minder zorgen

Wanneer je nog niet eerder te maken hebt met personeel in je bedrijf, kan het een behoorlijke drempel zijn om tot deze stap over te gaan. Je hebt immers de nodige verplichtingen op het gebied van salaris, arbeidsomstandigheden, inspraak, enzovoort. Toch moet je niet vooral niet te zwaar aan tillen. Uitgangspunt van een goed personeelsbeleid is dat meer personeel uiteindelijk leidt tot minder zorgen. Je medewerkers kunnen taken van je overnemen en als het goed is, verdienen ze zichzelf uiteindelijk terug, waardoor het je bedrijf voor de wind gaat. Administratieve zaken kun je uitbesteden aan een boekhouder, die bijvoorbeeld op basis van een overeengekomen tarief of op provisiebasis werkzaamheden voor je verricht.

De kracht van lokaal

Natuurlijk kun je dergelijke diensten bij elke willekeurige aanbieder afnemen. Het is echter aan te bevelen om een bedrijf in de regio te kiezen. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld gevestigd in Antwerpen, dan ligt het ook voor de hand om als zoekgebied voor een goede boekhouder aan te houden. Je hebt dan altijd deskundige begeleiding binnen handbereik. Op sites zoals deze vind je ze in een handomdraai. We handelen tegenwoordig weliswaar steeds meer zaken af via het internet, maar juist bij een boekhouder is het fijn als je ook regelmatig persoonlijk contact met elkaar kunt hebben. Extra reistijd is dan niet gewenst, want die tijd kun je als ondernemer veel nuttiger besteden.

Begeleiding

Een goede boekhouder richt zijn pijlen niet alleen op het verrichten van boekhoudkundige taken, maar adviseert de ondernemer ook in het maken van keuzes en begeleidt de ondernemer in het hele administratieve proces. Let er daarbij vooral op dat dit altijd in begrijpelijke taal gedaan wordt.

-MPV