Business & Society

Tips bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Tips bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Tips bij het afsluiten van een persoonlijke lening
maart 13
10:15 2019

Om in het leven bepaalde dromen te realiseren, moet je hiervoor vaak redelijk veel geld over hebben. Denk maar aan het kopen van jouw droomauto, het verbouwen van jouw huis, … Dit zijn allemaal zaken die veel geld kosten en waarvoor je dus misschien wel geld moet gaan lenen bij iemand. Een persoonlijke lening kan dan ook een oplossing zijn waardoor jij toch nog die droom kan waarmaken. Als je dan toch op zoek gaat naar een persoonlijke lening, dan kunnen deze tips jou daar zeker bij helpen.

De reden waarom veel mensen een persoonlijke lening afsluiten heeft vooral te maken met het feit dat je geen verantwoording moet afleggen waarom je het geld precies gaat gebruiken. Bij een woonkrediet moet je dat natuurlijk wel doen. Stel dat je binnenkort trouwt en je wil naar aanleiding van die trouw een groot feest organiseren, dan kun je hiervoor een persoonlijke lening afsluiten om zo jouw eigen droomfeest te organiseren, zonder dat je moet rekening houden met de uitgaven en zonder dat je verantwoording moet afleggen waarom je precies het geld gaat lenen. Met de tips hieronder kun je alvast veilig op zoek gaan naar een persoonlijke lening.

Ga langs bij een kredietbemiddelaar

Om een persoonlijke lening af te sluiten kun je altijd ook langsgaan bij een kredietbemiddelaar. Dit heeft heel wat voordelen zoals bijvoorbeeld het feit dat een onafhankelijke kredietbemiddelaar samenwerkt met verschillende kredietverstrekkers, waardoor je dus toegang krijgt tot veel meer kredietoplossingen dan bij een gebonden agent.

Lenen kost geld

Hoe je het ook draait of keert, geld lenen kost geld. Bekijk daarom goed op voorhand of het wel echt nodig is om een lening af te sluiten, en indien het echt nodig is, hoeveel je zal afsluiten. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om voor elke grote uitgave die je binnenkort wil doen, geld te gaan lenen. Want hoe meer leningen je afsluit, hoe moeilijker het wordt om het overzicht te bewaren en op die manier riskeer je om jezelf in financiële moeilijkheden te brengen.

Bespaar geld door te vergelijken

Het lijkt bijna niet te geloven, maar als je echt alle verschillende banken met elkaar gaat vergelijken, dan kun je op termijn heel wat geld besparen omdat je een lening afgesloten hebt met een lage rente. Hierdoor kost het ook gewoon minder geld om ergens geld te lenen.

Hou alles goed in de gaten

Wanneer je ergens geld gaat lenen, hou dan alles goed in de gaten. Zoals bijvoorbeeld de looptijd van de lening en natuurlijk ook het bedrag dat je maandelijks moet afbetalen. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.