Business & Society

Zo kun je snel en betrouwbaar een zakelijke lening afsluiten

Zo kun je snel en betrouwbaar een zakelijke lening afsluiten

Zo kun je snel en betrouwbaar een zakelijke lening afsluiten
december 22
06:40 2021

Je bent voor jezelf begonnen en ziet mooie groeikansen. Alleen die financiën. Hoe kom je aan het bedrag wat je nodig hebt om te kunnen investeren in een nieuwe voorraad? Of apparatuur, een uitbreiding, of welke andere reden dan ook waarvoor je zakelijk gezien geld nodig hebt? Snel een lening afsluiten is het logische antwoord, maar hoe kom je daar zomaar aan? En welk bedrag mag je eigenlijk lenen? We nemen de belangrijkste punten met je door in dit artikel.

Om welke reden wil je geld lenen?

De redenen om zakelijk te lenen kunnen divers zijn: van investeren tot uitbreiden, of juist om je bedrijf een financieel moeilijke periode het hoofd te bieden. Zolang het geld wat je zakelijk leent ook zakelijk wordt ingezet, is praktisch iedere zakelijke reden gegrond. Toch zien zakelijke kredietverstrekkers graag een realistische reden waarom jouw onderneming geld nodig heeft. Zij willen immers verzekerd zijn van terugbetaling en dat jouw onderneming er (in de toekomst) gezond voor staat.

Welke bedrijven kunnen zakelijk lenen?

Eigenlijk kan iedere bedrijfsvorm zakelijk lenen.Van BV’s tot NV’s en van eenmanszaken tot VOF’s. Zolang jij minimaal langer dan 1 jaar bij de KvK staat ingeschreven én jouw bedrijf meer dan € 50.000 per jaar omzet, dan zou je gewoon in aanmerking moeten komen voor een zakelijke lening.

Kom ik dus snel in aanmerking voor een zakelijke lening?

Financiële instellingen willen naast de zojuist genoemde criteria eveneens inzage in jouw zakelijke banktransacties. Dit is om een betrouwbaar beeld te krijgen van jouw uitgave patroon en de bestedingsruimte die overblijft om de zakelijke lening te kunnen aflossen. Heeft de zakelijke kredietverstrekker vertrouwen in jouw jaarcijfers en in jouw onderneming, dan kun je soms wel binnen 24 uur een offerte verwachten. De zakelijke lening kan dus echt snel verstrekt worden.

© Pixabay.com

Wat voor type lening sluit ik zakelijk af?

Een gunstige zakelijke lening is flexibel, zodat je zelf kunt bepalen binnen hoeveel tijd je de lening aflost, maar ga uit van een maximale looptijd van 24 maanden. Sommige financiële instellingen bieden je naast een gewone aflossing (overeengekomen bedrag) ook een ander type aflossing af, namelijk die van pintransactie-afromingen. Heeft jouw bedrijf vele pintransacties op een dag, dan kun je bijvoorbeeld overeenkomen dat -bijvoorbeeld- 20% van iedere pintransactie een stuk aflossing vormt. Het pinbedrag wordt dus afgeroomd. Op deze manier los je af naar de inkomsten die je dagelijks ontvangt. Verdien je veel dan los je ook veel af. Verdien je een week wat minder, dan los je dus minder af. Het fijne is dat je er minder van merkt dan bij een gewone aflossing het geval is.

Hoeveel kan ik eigenlijk lenen?

Het bedrag wat je maximaal mag lenen staat in verhouding tot de jaarlijkse omzet van je bedrijf. In principe is het zo dat je vanaf € 3000 tot wel € 1.000.000 kan lenen, mits je daarvoor in aanmerking komt. Uiteraard is het laatstgenoemde bedrag een maximaal bedrag wat bij een stabiele, hoge omzet past van grotere ondernemingen.

Heb jij het idee dat je wel eens in aanmerking zou kunnen komen voor een zakelijke lening? Onderzoek vrijblijvend jouw mogelijkheden en overweeg goed of geld lenen, wat natuurlijk geld kost, een goede aanvulling is op jouw zakelijke activiteiten.