Business & Society

Tip: zo sluit je de ideale lening af

Tip: zo sluit je de ideale lening af

Tip: zo sluit je de ideale lening af
december 27
14:10 2016

Een tijdje terug hebben we de financiële crisis gehad waarin verschillende banken het moeilijk kregen en vervolgens over kop gingen. Toen was het voor veel mensen helemaal niet het uitstekende moment om een lening af te sluiten. Maar na enkele jaren zijn de tijden gelukkig veranderd en kunnen we weer opgelucht adem halen. De tijden zijn veranderd en dat betekent dat het nu een ideaal moment is om een lening af te sluiten bij een bank of een andere kredietverstrekker.

Waarom gaan mensen lenen?

Een lening afsluiten is voor heel veel mensen een zeer belangrijk moment in hun leven. Een lening afsluiten doe je meestal om iets te kunnen betalen waar je al langere tijd naar uitkijkt. Zo sluiten heel veel mensen een lening af voor het bouwen van een huis, voor het kopen van een nieuwe wagen, …

Maar veel mensen beslissen vaak om een lening af te sluiten om zichzelf wat financiële ademruimte te gunnen. Zo sluiten er ook mensen een lening af, omdat ze medische kosten moeten aflossen, enkele openstaande facturen moeten betalen, … Door het afsluiten van een lening kan je die kosten dus maken, zonder dat je zelf in een benarde financiële situatie terecht dreigt te komen.

Hoe vind je de ideale lening?

Een ideale lening, het klinkt misschien wat raar, maar hiermee bedoelen we een lening die perfect past bij jouw huidige financiële situatie. Dit is dus een lening waarbij je het nodige bedrag kunt lenen aan een gunstig tarief en waarbij je ook liefst weinig extra kosten moet betalen. Op die manier is het voor jezelf makkelijker om het geleende bedrag binnen de afgesproken periode terug te betalen aan de bank of de kredietverstrekker.

Om de ideale lening voor jou te vinden, hoef je eigenlijk niet erg veel te doen. Zo kun je online makkelijk een simulatie van je lening doen, waarbij je je krediet kunt berekenen, de aflossing van je lening berekenen, … Om geld te lenen hoef je dus eigenlijk weinig zelf te berekenen, dankzij de gratis online leningsimulator.

Wanneer je van plan bent om een ergens een lening af te sluiten kun je dus op een snelle en eenvoudige manier de berekening van de aflossing van je lening maken, eens je weet welk bedrag je zal lenen en over welke periode je dit bedrag terug wil betalen aan de bank of de kredietverstrekker waar jij jouw lening hebt afgesloten.

Enkele belangrijke details

Om de lening van je huis te berekenen of de lening voor je auto te berekenen moet je echter rekening houden met enkele belangrijke details. Zo moet je rekening houden met de formule van de lening (vaste rentevoet of variabele rentevoet), de rente, de looptijd en de startdatum van je lening.

Al deze factoren bepalen samen het bedrag dat je maandelijks moet aflossen om zo het geleende bedrag terug te betalen aan de bank of de kredietverstrekker.

simulator