Business & Society

Vind uw ideale krediet in enkele klikken

Vind uw ideale krediet in enkele klikken

Vind uw ideale krediet in enkele klikken
december 28
10:45 2016

Een lening afsluiten: iedereen moet het ooit wel eens doen of heeft het ooit wel al eens gedaan. De meeste mensen beslissen om een bepaald bedrag te gaan lenen bij een bank of een kredietverstrekker, om zo een kost te maken die verspreid kan worden over een bepaalde periode. Deze periode is meestal een aantal jaar, zodat je van het geleende bedrag maandelijks een stuk kunt terugbetalen, zonder dat je er jezelf mee in financiële moeilijkheden brengt.

Lenen voor een huis of auto

Een huis kopen, een huis bouwen of verbouwen, een nieuwe wagen kopen, medische kosten betalen, openstaande facturen betalen, … Het zijn maar enkele voorbeelden van zaken waarvoor mensen beslissen om een lening af te sluiten. Zoals je eerder al kon lezen, moet je het geleende bedrag binnen een bepaalde periode terugbetalen aan de bank of de kredietverstrekker waar je het geld geleend hebt.

Deze periode kan over bijvoorbeeld 5 jaar gaan, maar het kan ook over een langere periode van bijvoorbeeld 20 jaar gaan. Vooral bij de aankoop van een huis of een wagen kiezen de meeste mensen ervoor om het geleende bedrag over een langere periode terug te betalen.

Vergelijk via een kredietsimulator

Doordat het afsluiten van een lening toch belangrijk gegeven is, is het dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het meest ideale krediet kunt afsluiten. Hoe je dit doet? Simpel, via een kredietsimulator. Een kredietsimulator laat je toe om snel en eenvoudig een simulatie van je lening voor je woning of auto te doen en om zo uiteindelijk de ideale lening af te sluiten.

Het enige wat je hoeft te doen om een simulatie te doen van je lening op afbetaling of van je hypothecair krediet, is het bedrag ingeven dat je wenst te lenen. Vervolgens krijg je van alle verschillende banken en kredietverstrekkers de rente te zien waaraan je het geld bij hen kunt lenen.

Verschillende factoren zijn bepalend

Ook krijg je de extra kosten te zien en kun je zelf bepalen over welke periode je het geleende bedrag wenst terug te betalen. De periode waarin je je lening wenst af te lossen heeft uiteraard een rechtstreekse invloed op de simulatie van bijvoorbeeld je lening voor je woning. Hoe korter de periode, hoe hoger het maandelijks bedrag dat je moet terugbetalen zal zijn. Hoe langer de periode, hoe lager het maandelijks af te lossen bedrag zal zijn.

Simpel en doeltreffend

De simulatie van jouw lening op afbetaling laat je dus met andere woorden toe om zelf te berekenen hoeveel het jou zal kosten om ergens een bepaald bedrag te lenen voor bijvoorbeeld de bouw van een huis, de renovatie van een bestaand huis, de aankoop van een wagen, het betalen van openstaande facturen, het betalen van medische kosten, … Eenmaal je alle gegevens ingevuld hebt, kun je dankzij een simulatie in enkele muisklikken de goedkoopste hypothecaire lening vinden

simulator