Business & Society

Zo vind je de goedkoopste autolening

Zo vind je de goedkoopste autolening

Zo vind je de goedkoopste autolening
december 22
10:08 2016

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen? Dan kun je net zoals duizenden andere Belgen een autolening afsluiten. Door een autolening af te sluiten kun je er voor zorgen dat je een auto kunt kopen, zonder dat je er meteen het volledige bedrag moet voor betalen. De lening voor je auto die je afsluit is een lening op afbetaling. Dit betekent dat je zelf bepaalt welk bedrag je wenst te lenen, in samenspraak met de bank of een andere kredietverstrekker uiteraard.

Eenmaal je de lening afsluit bepaal je ook samen met de bank of de kredietverstrekker over welke periode je het geleende bedrag zal terugbetalen. Deze periode is een vaste periode, wat betekent dat je elke maand een vast bedrag moet betalen om zo op het einde van die vaste periode het volledig geleende bedrag terug betaalt te hebben, inclusief de kosten die de bank of kredietverstrekker aanrekent om het geld te mogen lenen.

Vergelijk de verschillende leningen

Uiteraard ga je niet zomaar blindelings en zonder enige informatie een autolening afsluiten. Omdat het meestal toch om een redelijk bedrag gaat, ga je best op zoek naar de goedkoopste autolening. Dankzij het internet heb je vrijwel alle mogelijke middelen binnen handbereik om op een snelle en eenvoudige manier alle verschillende autoleningen met elkaar te vergelijken. Dit kan je doen via een autoverzekering simulatie.

Een online lening simulator geeft je een handig overzicht van alle verschillende kredietverstrekkers en geeft jou ook de mogelijkheid om meteen een simulatie te doen van jouw lening. Je geeft het bedrag in dat je wenst te lenen en je komt meteen te weten hoeveel het jou zal kosten om het geld te lenen, inclusief de kosten die de bank of de kredietverstrekker aanrekent.

Hoe kan je een autolening berekenen?

Zelf een autolening berekenen houdt eigenlijk niet veel in. Eerst en vooral moet je uiteraard weten welke auto je zal kopen en welk bedrag je voor de aankoop van de wagen zal moeten betalen. Eens je het totale kostenplaatje kent kan je beginnen met het berekenen van je autofinanciering.

Eerst en vooral heb je dus het bedrag dat je zal lenen bij een bank of een kredietverstrekker. Naast het te lenen bedrag moet je ook rekening houden met de rentevoet. De rentevoet is eigenlijk een percentage dat je moet betalen om het bedrag te mogen lenen. Maandelijks zal je dus een vast bedrag bepaald door de rentevoet terug moeten betalen aan de instelling waar je het geld leent.

Dat een autolening vergelijken erg belangrijk is, blijkt uit het feit dat de verschillende aanbieders een verschillende rentevoet zullen aanrekenen. Eens je ook de rentevoet kent, kun je zelf al uitrekenen over welke periode je het geleende bedrag wenst terug te betalen. Zo kun je ongeveer berekenen hoeveel het zal kosten om het geld te lenen. Wil je jezelf het werk liever besparen, dan kun je ook gewoon gebruik maken van de online leningsimulator om snel en eenvoudig je autolening te berekenen.

simulator