Business & Society

Geld lenen zonder inkomen is via deze manieren mogelijk

Je hebt geen of weinig inkomen, maar wilt toch geld lenen? Er zijn een aantal manieren om dit voor elkaar te krijgen. Zo kun je bij vrienden of familie aankloppen, een minilening aanvragen, de gemeente om krediet vragen of een particulier bedrijf aanschrijven. Aan al deze mogelijkheden zitten voor- en nadelen. Lees hier verder om te ontdekken wat je moet weten over lenen zonder vast inkomen.

Bepaalde kredietverstrekkers

Wat is het?

Sommige kredietverstrekkers doen geen check van je uitgaven indien je bij hen een lening wil afsluiten. Ontdek hier het volledige overzicht van online kredietverstrekkers.

De voor- en nadelen

Vergelijk steeds de kostprijs van de lening. Hoe groter het JKP (jaarlijks kostenpercentage), hoe duurder de lening wordt. Want lenen kost ook geld!

Vrienden of familie

Wat is het?

Lenen zonder vast inkomen gaat gemakkelijk bij vrienden of familie. Ze helpen je tijdelijk uit de brand en lenen je wat je nodig hebt. Vaak is dit zonder rente.

De voor- en nadelen

Een groot voordeel is dat je werkt met mensen die je vertrouwt en je geen ingewikkeld papierwerk hoeft te doen. Een nadeel is dat er emotionele factoren in het spel kunnen komen en dat trots veel mensen tegenhoudt. Zorg er daarom voor dat je de tergbetaalprocedure wel op papier zet.

Een minilening

Wat is het?

Een minilening is zonder loonstrook snel online aan te vragen bij verschillende aanbieders. De bedragen kunnen verschillen van 100 euro tot 100.000 euro.

De voor- en nadelen

Het voordeel van een minilening is dat het snel geregeld is en voor kleine belangrijke uitgaven goed kan werken. Houd wel rekening met het nadeel dat de kosten hoog op kunnen lopen als je na de aflooptermijn pas terugbetaald. Reken daarom goed uit wanneer je weer inkomen verwacht en het kunt terugbetalen.

De gemeente

Wat is het?

Geld lenen zonder inkomen is mogelijk via de gemeentelijke kredietbank. Dit is een sociale bank die heel goedkoop geld uitleent.

De voor- en nadelen

De gemeentelijke kredietbank is, zoals gezegd, erg goedkoop en daarmee aantrekkelijk. Je mag echter niet meer dan 130 procent van het minimumloon verdienen om er gebruik van te maken en de gemeente wil wel inzicht krijgen in je persoonlijke situatie.

Een particulier

Wat is het?

Er zijn op de markt particuliere bedrijven te vinden die geld uitlenen aan mensen met weinig tot geen inkomsten. Je kent ze vast wel van de reclames op televisie.

De voor- en nadelen

Bij de particuliere bedrijven kun je relatief gemakkelijk aan geld komen, ook grotere bedragen, zonder dat ze al te veel over je hoeven te weten. Aan de andere kant liggen de kosten vaak wel weer hoger dan bij bijvoorbeeld de sociale bank. En het is verstandig om er zeker van te zijn dat je op tijd terug kunt betalen.

Hoe kun jij het beste geld lenen zonder inkomen?

Business & Society is een bedrijf dat mensen met weinig middelen helpt om toch aan de lening te komen die ze zoeken. Hiervoor hebben we een online leningssimulator gemaakt waarmee je in één overzicht kunt zien wat de kostprijzen zijn van interessante aanbieders. Dan weet je meteen waar je aan toe bent. Klik hier om het zelf uit te proberen:

simulator