Business & Society

Goedkoop lenen, zo pak je het aan.

Wanneer je geld nodig hebt is dat tegenwoordig eenvoudig te regelen. En je hoeft er niet eens de deur voor uit, want het internet biedt volop mogelijkheden om via je computer of smartphone een lening af te sluiten. Het kost je op die manier bovendien vaak ook maar een paar muisklikken om goedkoop online geld te lenen. Je kunt je lening voor een grote aankoop of de extra financiële armslag die je nodig hebt dus snel realiseren. Vaak is een internetlening ook relatief voordelig af te sluiten.

Redenen waarom online geld lenen goedkoop is

Goedkoop lenen via internet brengt een groot aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste daarvan is ongetwijfeld dat je niet meer per se informatie hoeft in te winnen bij een bank, kredietverstrekker of andere financiële instelling om de lening rond te krijgen. Wij verzamelden hieronder alvast de interessantste partijen indien u op zoek bent naar een betaalbare lening.

AanbiederTroevenPopulariteitBezoek de website
MozzenoEenvoudig en 100% digitaal af te sluiten. Wordt goedkoper bij correcte terugbetaling.Naar de simulatie »
CofidisSnel en betrouwbaar geld aanvragen. Bekend van op televisie.Naar de simulatie »
BuyWayVraag een lening aan via hun gebruiksvriendelijke wbesite en ontvang het geld op uw rekening.Naar de simulatie »
Partners FinancesEen snelle en vrijblijvende simulatie. Specialist van lening op afbetaling.Naar de simulatie »
KBCVrij goede tarieven en snel aan te vragen online. Loont zeker de moeite voor een simulatie.Naar de simulatie »
CreditCourtVergelijkt kredietinstellingen en stelt u daarna de meest voordelige kredietformules voor.Naar de simulatie »
bPostEnkel voor hypothecaire lening. Voor iedereen toegankelijk.Naar de simulatie »
CetelemHier geniet u van een van de beste tarieven op de markt, ongeacht het soort krediet.Naar de simulatie »

Hiermee spaar je uiteraard aanzienlijk wat tijd en telefoontjes uit, die anders nodig waren geweest om erachter te komen welke mogelijkheden er op dit gebied zijn. Daarnaast hoef je geen afspraak te maken met een financieel adviseur en langs te komen om de uiteindelijke geldlening te regelen. Maar goedkoop geld lenen op de moderne manier is ook om andere redenen aantrekkelijk. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van de openingsuren van een bankgebouw of instelling. Hierdoor kun je een krediet aanvragen wanneer dat jou het best uitkomt. Het ontbreken van een pand en team van medewerkers heeft op zijn beurt ook weer tot gevolg dat je vergeleken met de traditionele methode een stuk goedkoper online geld kunt lenen.

Nadelen rond goedkoop lenen

Afhankelijk van je situatie brengt online een lening afsluiten soms ook nadelen met zich mee. Een probleem kan namelijk het ontbreken van advies op maat zijn. Daardoor bestaat de kans dat je bij geld lenen voor een goedkope optie of aanbieding kiest die niet 100% bij je past en uiteindelijk duurder uitpakt dan je had gedacht. Verder moet je er in alle gevallen rekening mee houden dat er een BKR-toetsing plaatsvindt. Het Bureau Krediet Registratie houdt het leengedrag bij van iedere Nederlander met een lening of creditcard. De kredietverstrekkende partij controleert aan de hand van dit register welke leningen je op dat moment hebt en of de afbetaling ervan correct verloopt. Hiermee wil men vooral voorkomen dat mensen zich door al dan niet goedkoop geld te lenen in de schulden steken.

Goedkoop lenen? Kies voor de beste kredietverstrekker!

Als je goedkoop online geld gaat lenen of dit van plan bent, is het dus van belang dat je je vooraf goed oriënteert. Je moet daarbij ook een overzicht hebben van wat je gedurende de looptijd van de lening maandelijks aan rente kunt betalen, en hoe zich dit verhoudt tot het verkregen krediet. Om je op weg te helpen en geld lenen zo goedkoop mogelijk te houden, heeft Business & Society een handige tool ontwikkeld. Met behulp van deze leningsimulator zie je snel bij welke kredietaanbieder op internet je het goedkoopst kan lenen. Je vindt de gratis tool hier.

- MPI