Business & Society

Beginnende ondernemer? Deze 5 marketingtips helpen je alvast vooruit!

Beginnende ondernemer? Deze 5 marketingtips helpen je alvast vooruit!

Beginnende ondernemer? Deze 5 marketingtips helpen je alvast vooruit!
Oktober 17
09:34 2017

Alle begin is moeilijk, dat is algemeen geweten. Maar zeker voor een startende ondernemer is het in de beginperiode van je bedrijf vaak moeilijk om je bedrijf “up and running” te krijgen. Hiermee wordt bedoeld dat het in het begin vaak erg moeilijk is om essentiële zaken gedaan te krijgen die nodig zijn om van jouw bedrijf een succesvol bedrijf te maken. Denk maar aan het binnenhalen van nieuwe klanten, zorgen voor naamsbekendheid van je bedrijf, … Wij zochten alvast 5 handige marketingtips waardoor het voor jou als startende ondernemer net iets vlotter zal lopen.

Zorg voor een aantrekkelijke website

Anno 2017 is een website voor een bedrijf van enorm groot belang. Alles gebeurt tegenwoordig digitaal en het internet is een zeer belangrijk medium geworden, ook om jouw bedrijf bekend te maken. Door voor een overzichtelijke, duidelijke en vooral aantrekkelijke website te zorgen, wordt het niet alleen makkelijker voor klanten om een eerste indruk van jouw bedrijf en de bijhorende activiteiten te krijgen, maar voor jou wordt het ook makkelijker om zo nieuwe klanten aan te trekken. Een goede website kan namelijk functioneren als digitaal visitekaartje waardoor de potentiële klant mogelijk zelf contact met jou opneemt.

Vergeet de offline reclame niet

Ondanks het feit dat tegenwoordig heel wat zaken online gebeuren, mogen de verschillende offline tools zeker niet genegeerd worden. Offline liggen er nog steeds heel veel mogelijkheden om jouw bedrijf bekend te maken bij de mensen en zo nieuwe klanten aan te trekken. Denk maar aan flyers waarin je jouw bedrijf kort en krachtig voorstelt, of leuke brochures die de activiteiten van jouw bedrijf weergeven om zo interesse op te wekken bij de mensen of natuurlijk de visitekaartjes die een must zijn voor elke ondernemer. Bij het afgeven van een leuk ontworpen visitekaartje maak je niet alleen een goede eerste indruk, maar je komt meteen ook professioneel over bij potentiële klanten. Tegenwoordig kun je flyers, visitekaartjes en brochures makkelijk online maken bij https://www.drukzo.be/.

Maak slim gebruik van je budget

Elke onderneming heeft een apart budget beschikbaar dat enkel en alleen bedoeld is voor promotie. Maar bij een startende onderneming kan het natuurlijk zijn dat dat budget in het begin eerder beperkt is. Daarom is het van groot belang dat je als startende ondernemer alle mogelijke opties met elkaar gaat vergelijken om zo te weten te komen welke mogelijkheid er voor jouw bedrijf de beste is en die dus voor de meeste zichtbaarheid zal zorgen.

Samen sta je sterker dan alleen

Voor startende ondernemingen kan het nuttig zijn om een beroep te doen op een samenwerking met een ander bedrijf. Op die manier kun je op korte tijd heel wat mooie resultaten bereiken. Zeker als je samen met een bedrijf dat in hetzelfde segment actief is een overeenkomst kunt sluiten voor een samenwerking, is de kans groot dat je samen mooie dingen kunt verwezenlijken. Ga daarom zelf op zoek naar zogenaamde “partnerships” of gelijkaardige bedrijven waarvan je denkt dat de visie nauw aansluit met de jouwe.

Verwen de klanten

De eerste klanten van een startende onderneming zijn super belangrijk. Door een beroep te doen op de diensten van jouw bedrijf hebben deze klanten niet alleen getoond dat ze ook daadwerkelijk in jouw bedrijf geloven, maar deze klanten kunnen er bovendien voor zorgen dat er nog meer mensen een beroep doen op de diensten van jouw bedrijf. Hoe? Simpel, als je deze klanten echt verwent zullen ze al gauw positieve reclame verspreiden over jouw bedrijf en zullen ze als het ware andere potentiële klanten automatisch naar jouw bedrijf lokken. Zonder dat je er zelf iets voor hoef te doen. Die eerste klanten zullen dus als eigenlijk als een marketingtool op hun eigen functioneren, iets wat voor een startende onderneming onbetaalbaar is.

Ben jij een starter? Neem dan zeker een kijkje op https://www.unizo.be/ voor exclusieve tips, tools én gratis begeleiding.