Business & Society

Enkele tips voor een stressloze zwangerschap

Enkele tips voor een stressloze zwangerschap

Enkele tips voor een stressloze zwangerschap
Oktober 18
19:47 2021

Ben je zwanger? Proficiat! Je gaat een prachtige, maar ook spannende tijd tegemoet die je je voor altijd zal herinneren. Zoals je wel weet is stress te vermijden tijdens deze maanden, want het kan een negatief effect hebben op de ontwikkeling van je kindje. Niet altijd gemakkelijk met een drukke job en een huishouden dat je moet runnen. Hoe blijf je dan stressvrij?

Maak een checklist

Een volledig stressloze zwangerschap, dat kan toch bijna niet? Er moet nog een heleboel gebeuren. Op het werk heb je drukke deadlines, de babykamer is nu nog een rommelkamer, je moet de kinderopvang nog regelen en je hebt nog niet eens een naam voor je kleine spruit gevonden. Best stresserend als je al vier maanden ver bent, nietwaar? Al deze to do’s zorgen voor nogal wat chaos in je hoofd en af en toe en momentje van paniek. Geen zorgen. Een goede voorbereiding brengt orde in de chaos en laat je weer ademenen. Een zwangerschapschecklist is dan ook enorm handig. Online vind je er heel wat, de ene al wat beter dan de andere. Schrijf alle relevante zaken die je nog in orde moet brengen neer en verdeel ze vervolgens in categorieën en maanden. Zoals het geboortekaartje bijvoorbeeld, dat kan nog wachten tot de laatste maand, maar je kan wel al beginnen nadenken over het ontwerp en een lijst maken van wie een kaartje moet krijgen.

Zwangerschapsyoga

Om stressvrij te blijven, of beter gezegd, beter om te gaan met dagdagelijkse stress, moet je regelmatig een moment voor jezelf nemen. Zwangerschapsyoga en mindfullnessmeditatie zijn hiervoor ideaal. Je hoofd leegmaken en even alleen maar bezig zijn met je eigen lichaam en je ongeboren kindje. Dat geeft gegarandeerd een fijn gevoel en geeft je weer energie om straks met andere dingen bezig te zijn.

© Pixabay.com

Van thuis werken

Heb je er al eens aan gedacht om van thuis te werken nu je zwanger bent? Sinds de coronacrisis staan werkgevers hier positiever tegenover. Pols zeker eens bij je werkgever of dit mogelijk is voor jouw functie. Geen haast, geen files en geen stress om op tijd op het werk te komen, geen toeterende auto’s, drukke kruispunten en gestreste collega’s die je omver lopen. Als je thuis werkt, kan je rustig wakker worden en je klaarmaken. Je installeert je met je laptop en een koffie of thee aan je bureau en je kan aan de slag. Denk je eraan om de inktpatronen aan te vullen en extra papier in de printer te stoppen? Ook je oplaadkabel leg je best niet te ver weg en zorg dat je tafel er netjes bijligt om efficiënt te werken.

Tags
Ava
Share