Business & Society

Hoe de zichtbaarheid van je onderneming vergroten

Hoe de zichtbaarheid van je onderneming vergroten

Hoe de zichtbaarheid van je onderneming vergroten
Mei 01
08:37 2022

Hoe kun je jouw onderneming meer in de verf zetten bij het grote publiek? Allereerst kan je heel wat marketing tools loslaten op de doelgroep via een reclamecampagne. Maar het is even belangrijk om hiervoor het juiste kanaal te kiezen.

Opvallende reclame

Elke ondernemer die zichzelf op de kaart wil zetten, zal zich moeten kenbaar maken bij zijn doelgroep. Je doet dat onder andere door een sterke reclamecampagne op te zetten. Om je reclamecampagne de wereld in te sturen kun je gebruikmaken van traditionele kanalen zoals tv of radio. Deze worden nog wel frequent ingezet maar ze zijn vaak een grote hap uit het reclamebudget. Wat iets goedkoper is, is reclame maken via social media maar ook daar haal je niet altijd het gewenste resultaat, tenzij je er ook wel wat centen tegenaan gooit.

Maar je mag ook wat grootser denken. Als onderneming kun je ook een led scherm huren. Je kent ze ongetwijfeld van grote evenementen of vanop een grote wielerwedstrijd. Het zorgt altijd voor een grote zichtbaarheid en laat toe om zeer specifieke informatie te verstrekken aan de omstaanders.

Led it be

Er zijn heel wat voordelen van een ledscherm. Zo zorgt het voor een grote zichtbaarheid bij passanten waardoor je je naamsbekendheid verder kunt opbouwen. Bovendien kun je dit communicatiemiddel handig inzetten om promoties of acties aan te kondigen, die heel wat extra klanten kunnen genereren naar je onderneming. Ook voor jouw bedrijfsevent is een ledscherm een kans om jezelf positief in beeld te brengen.

In tijden waarin er veel ondernemingen op zoek gaan naar geschikt personeel, kan een advertentie via een ledscherm de aandacht trekken van mogelijke werknemers. Zo wordt aanwerven een stuk persoonlijker. Laat potentiële werknemers bijvoorbeeld rechtstreeks bij jou aanmelden door een website, telefoonnummer of e-mailadres te vermelden.

© Unsplash.com

Verder denken dan

Wie het aandurft om wat groter en ruimer te denken dan de traditionele reclamekanalen, zit met een led screen helemaal goed. Het beeld is lichtgevend en zorgt ook ’s nachts voor een heldere vertoning.

Misschien slaan enkele handelaars uit de buurt wel de handen in mekaar om een ledscherm te huren? Dan kun je werken met een roterend systeem van slides of schermen zodat passanten jouw advertentie meerdere keren te zien krijgen. Bovendien kan de inhoud gemakkelijk en snel aangepast worden en kun je kiezen wanneer welk beeld verschijnt. Het is alvast een toegevoegde waarde om jouw onderneming in de kijker te zetten!