Business & Society

Hoe SEO kan helpen om jouw online zichtbaarheid te verhogen

Hoe SEO kan helpen om jouw online zichtbaarheid te verhogen

Hoe SEO kan helpen om jouw online zichtbaarheid te verhogen
November 25
20:18 2022

Hoor jij het bij het woord SEO in Keulen donderen? Geen nood: wij zetten de belangrijkste tips op een rijtje hoe jij jouw online zichtbaarheid in zoekmachines kan vergroten.

Vind wat je zoekt

Op zoek naar een nieuw kleedje? Of zoek je tips over hoe je kan besparen op energie? Of zoek je naar het beste Italiaanse restaurant bij jou in de buurt? Dan Googlen we dat. Nu we met z’n allen online leven, zoeken we alles wat je maar kan denken in zoekmachines op. Daarom is SEO de laatste tijd ook zo belangrijk geworden. Het is een online marketing strategie, die je naast advertising en social media marketing, kan gebruiken om jouw online zichtbaarheid te vergroten én meer mensen naar je webshop te lokken. Want wil je niet dat, met wat hulp van je vriend Google, jouw potentiële klanten in enkele klikken op jouw website terechtkomen?

SEO is langetermijn

Jammer genoeg is SEO niet zo simpel dat je met enkele kleine ingrepen zo op plaats 1 in Google kan schitteren. Ten eerste is de zoekresultaten pagina de laatste jaren erg veranderd: je ziet Google Shopping, heel wat ads, en ook de local pack is er bijgekomen. Daarnaast heb je ook video’s, nieuwsartikels, de image pack, een FAQ lijst en een panel van Wikipedia. Op bepaalde zoektermen kan jij dus zeker op positie 1 staan, maar word je overrompeld door heel wat andere features. Het is dus van belang dat je een doordacht zoekwoorden onderzoek uitvoert. Ten tweede, autoriteit opbouwen, aan de techniek en content van je website werken, en op belangrijke keywords ranken vergt wat geduld. Je moet kunnen testen wat werkt en wat niet, welke keywords het belangrijkste zijn voor jouw business, en online autoriteit opbouwen doe je nu eenmaal best zo organisch mogelijk. Door een SEO analyse van een digital agency, kan je alvast de belangrijkste pijnpunten aanpakken en op basis hiervan kan je een langetermijn strategie bepalen. 

© Pexels.com

Linkbuilding: een belangrijk onderdeel van SEO

Een belangrijk onderdeel van SEO, is linkbuilding. Vaak noemen we dit ook off-page SEO aangezien het niet gaat over optimalisaties op je eigen website (on-page SEO). Terwijl je on-site SEO best met je developer of marketing specialist bekijkt, kan je linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding agency. Bij linkbuilding ligt de focus op je autoriteit verhogen door middel van het bouwen van backlinks. Met een linkbuildingstrategie ga je aan de slag met backlinks te bouwen rond relevante keywords. Het doel hiervan is om hoger te ranken in zoekresultaten, door middel van kwalitatieve verwijzingen van andere websites naar jouw website.