Business & Society

Wil jij graag mensen helpen met hun doelen te bereiken? Volg dan een Life Coach opleiding!

Wil jij graag mensen helpen met hun doelen te bereiken? Volg dan een Life Coach opleiding!

Wil jij graag mensen helpen met hun doelen te bereiken? Volg dan een Life Coach opleiding!
maart 14
11:39 2023

Een life coach helpt mensen bij het bereiken van hun doelen, maar heeft geen vooraf bepaalde oplossingen voor de problemen van de cliënt. In plaats daarvan stimuleert een life coach de cliënt om zelf tot oplossingen te komen, omdat deze het beste weet wat voor hem of haar werkt.Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en help jij graag mensen helpen? Dan is een life coach opleiding volgen echt iets voor jou!

Coachen

Als life coach help je mensen bij het bereiken van hun doelen, zowel op het werk als in relaties. Sommige mensen lopen voortdurend tegen dezelfde problemen aan en anderen willen juist leren om beter om te gaan met stress. Als life coach kun je met alle situaties omgaan en coach je anderen om op een betere manier verder te kunnen met hun leven. Tijdens deze opleiding tot life coach leer je hoe je mensen effectief kunt coachen. Je krijgt tips over actief luisteren, begeleiden en motiveren. En met een life coach diploma kun je bovendien al binnen een jaar zelfstandig aan de slag!

Diploma Bedrijfsbeheer

Indien je kiest voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer succesvol afronden door middel van een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer. Sinds 1 september 2018 is dit diploma niet meer verplicht om een eigen zaak te starten in Vlaanderen, maar het blijft van cruciaal belang om over een goede kennis van bedrijfsbeheer te beschikken. Zo zal het financieel plan dat getoond moet worden bij bvba’s aan belang toenemen, en dat geldt ook voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. Als startende ondernemer dien je nog steeds leningen, verzekeringen en vergunningen aan te vragen, en bij deze aanvragen wordt ook rekening gehouden met de “kwaliteit” van de startende ondernemer en zijn/haar ondernemingsplan.

Ondernemerscoach

Als je na het voltooien van jouw cursus meteen aan de slag wilt gaan met het opzetten van jouw eigen zaak, maar je kunt wel wat hulp gebruiken, dan kun je en ondernemerscoach inschakelen. Een ondernemerscoach staat klaar om jouw vragen te beantwoorden over het opzetten van jouw eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van de administratie, het invullen van benodigde documenten en vragen die betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

© Pexels.com

Ondernemersplan schrijven

Een ondernemerscoach zal feedback geven op jouw ondernemingsplan. Voordeel van een ondernemerscoach inschakelen is dat deze veel ervaring hebben in het runnen van een eigen bedrijf of werken voor financiële instellingen en zijn bovendien gespecialiseerd in het ondersteunen van beginnende ondernemers. Met de hulp van een ondernemerscoach sta je er dus nooit alleen voor!