Business & Society

Online een lening aanvragen?

Online een lening aanvragen wordt tegenwoordig steeds gebruikelijker. Het werkt goed om vanuit alle rust thuis de verschillende aanbieders door te nemen en op je eigen tempo te beslissen met wie je uiteindelijk in zee gaat. Je hoeft echter niet heel veel tijd kwijt te zijn aan vergelijken, dankzij tools zoals die door Business & Society zijn gecreëerd. Wat voor soort online leningen zijn er af te sluiten en waar moet je rekening mee houden?

Doorlopend krediet

Je kunt een doorlopend krediet als lening online afsluiten. Hiermee heb je een flexibele manier van lenen in handen. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je geld wilt opnemen en aflossen, dit staat dus niet vast. Je betaalt vaak alleen rente over het opgenomen bedrag en deze is relatief laag. Je moet wel rekening houden met de flexibiliteit van de rente die zowel kan stijgen als dalen. Soms ben je dus goedkoper uit en soms duurder. Je moet zelf helemaal in de gaten houden dat je op zo’n manier aflost dat je het voordeligst uit bent. Dit kan erg voordelig zijn, maar vraagt wel extra aandacht.

Persoonlijke lening

Wil je liever wat meer vastigheid? Dan kun je een persoonlijke online lening aanvragen. Op deze manier heb je het gewenste bedrag in één keer op je rekening en staat de rente vast. Deze verandert niet en zo weet je altijd waar je aan toe bent. De looptijd staat ook vast en bij veel aanbieders staat er een boete op te vroeg of te laat aflossen. Houd dus rekening met dat je daadwerkelijk af kunt lossen binnen de bepaalde periode. Gelukkig is dat met de vaste rente gemakkelijk uit te rekenen.

Minilening

Wil je snel een lening online afsluiten en heb je niet zoveel geld nodig? Dan is een kleine lening een goede optie. De naam zegt het al, je leent een relatief klein bedrag en betaalt dit vaak snel weer terug. Erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld net even wat extra geld nodig hebt voor een onverwachte autoreparatie. De rente is bij een minilening vaak laag, maar je moet bij veel aanbieders wel hoge boetes betalen als je te laat bent met aflossen. Kijk daarom goed naar de voorwaarden.

Tips voor online een lening aanvragen

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende opties voor online een lening aanvragen. Waar je ook voor gaat, houd rekening met de volgende tips:

  • Zorg dat je kunt aflossen. Het klinkt als een open deur, maar dit gaat toch vaak fout. Reken goed uit wat je nodig hebt en wanneer je terug kunt betalen, alleen dan kun je echt met een aanbieder in zee gaan.
  • Kijk goed naar de voorwaarden. De ene aanbieder heeft andere voorwaarden dan de andere. Neem ze altijd goed door en vergelijk ze met elkaar.
  • Maak gebruik van de tool van Business & Society. Hiermee zie je namelijk in één overzicht de aanbieders staan, zodat vergelijken wel heel gemakkelijk wordt. Probeer het nu hier:

simulator