Business & Society

Besparen als bedrijf? Dat hoeft niet moeilijk te zijn

Besparen als bedrijf? Dat hoeft niet moeilijk te zijn

Besparen als bedrijf? Dat hoeft niet moeilijk te zijn
maart 07
08:10 2024

Aangezien er veel kosten zijn verbonden aan het runnen van een bedrijf, lijkt besparen soms een grote uitdaging. Gelukkig hoeft het dat niet te zijn, want er zijn enkele eenvoudige manieren waardoor je uitgaven al snel een stuk lager zullen liggen. Benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan even verder.

1. Energie-efficiëntie bevorderen

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen als bedrijf, is door te investeren in energie-efficiëntie. Kleine aanpassingen, zoals het vervangen van traditionele gloeilampen door LED-verlichting of het installeren van programmeerbare thermostaten, verlagen op lange termijn aanzienlijk je energiekosten. Moedig ook je medewerkers aan om bewust om te gaan met energie, bijvoorbeeld door computers en andere apparatuur uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn.

2. Overstappen op digitale oplossingen

Het verminderen van het gebruik van papier en het overstappen op digitale oplossingen komt niet alleen het milieu ten goede, maar help je ook besparen als bedrijf. Door te investeren in cloudopslag, elektronische facturatie en digitale documentbeheersystemen bespaar je kosten op papier, printen en verzenden. Bovendien verbeteren digitale oplossingen de efficiëntie en verhogen ze de productiviteit.

3. Onderhandelen met leveranciers

Neem regelmatig de tijd om te onderhandelen met uw leveranciers over prijzen en voorwaarden. Vaak zijn ze bereid om kortingen te bieden, vooral wanneer je langdurige relaties hebt of grote volumes afneemt. Het loont de moeite om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken en te proberen om de beste deal te krijgen. Wees niet bang om te onderhandelen en vraag om speciale tarieven of kortingen waar mogelijk.

4. Beheer van wagenparkkosten

Heb je als bedrijf een wagenpark? Dan zijn er verschillende manieren om kosten te besparen op voertuigonderhoud, brandstof en verzekeringen. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van een tankkaart om kortingen te krijgen op brandstofkosten en om het administratieve proces te stroomlijnen. Plan daarnaast regelmatig onderhoud om dure reparaties te voorkomen en ervoor zorgen dat voertuigen zuinig rijden om brandstofkosten te verlagen.

5. Telewerken aanmoedigen

Met de opkomst van technologieën voor telewerken is het steeds eenvoudiger geworden voor medewerkers om op afstand te werken. Door dit aan te moedigen, bespaar je op kantoorruimte, utilities en andere overheadkosten. Bovendien verbetert telewerken de productiviteit en tevredenheid van medewerkers, wat uiteindelijk leidt tot betere bedrijfsresultaten.

6. Minimaliseer verspilling

Het is uiteraard nooit slim om onnodig veel geld te betalen, want dat heeft meteen een aanzienlijke impact op de financiën van je bedrijf. Identificeer daarom gebieden waar verspilling optreedt zoals overmatig gebruik brandstof, en zoek naar manieren om deze te verminderen, zoals een tankkaart. Via de website van iCompario kan je verschillende soorten tankkaarten met elkaar vergelijken en zo de beste tankkaart voor jouw bedrijf selecteren.

– MPI