Business & Society

Buttplug-gids voor beginners: een geheel nieuwe wereld

Buttplug-gids voor beginners: een geheel nieuwe wereld

Buttplug-gids voor beginners: een geheel nieuwe wereld
april 18
07:58 2022

Buttplugs en anale vibrators hoeven helemaal niet intimiderend te zijn; ze kunnen zelfs superleuk zijn om mee te spelen tijdens het masturberen of seks. Het zijn niet alleen seksspeeltjes voor mannen. Ben je een beginner en niet zeker hoe je anale seksspeeltjes moet gebruiken? Dan zijn buttplugs een geweldige plek om te beginnen. Het dragen van een buttplug tijdens elke vorm van seksuele handeling kan je plezier en potentiële orgasmen aanzienlijk vergroten dankzij de massa’s zenuwuiteinden.

Hoe gebruik je een buttplug?

Gebruik veel glijmiddel

In tegenstelling tot de vagina, produceert de anus geen eigen glijmiddel, dus een ruime toepassing van glijmiddel is een must voor optimaal comfort en veiligheid. Voor langdurig anaal plezier is regelmatig bijvullen met glijmiddel altijd een goed idee. Glijmiddel maakt seks en sekstoys niet alleen veiliger omdat het het risico op blessures, scheuren en pijn vermindert; het zorgt er ook voor dat het veel beter aanvoelt. Zorg er wel voor dat als je een siliconen buttplug gebruikt, het glijmiddel dat erbij zit op waterbasis is. Siliconen glijmiddel reageert slecht met siliconen speelgoed, dus gebruik ze altijd niet samen. Glijmiddel dat speciaal is ontworpen voor anaal spelen, is meestal dikker en gaat langer mee, dus je hoeft het niet zo vaak aan te brengen.

Doe het rustig aan 

Zoals met alle nieuwe seksuele experimenten: onthoud dat je niet meteen all-in moet gaan. Begin voorzichtig en langzaam. Het is essentieel dat je ontspannen bent om anaal te kunnen spelen.

Zorg ervoor dat je eerst met je partner over je verwachtingen en eventuele zorgen hebt gesproken, als je voor het eerst een buttplug probeert tijdens seks. Als je het alleen doet, neem dan de tijd. Begin met een klein speeltje en geef jezelf de tijd om eraan te wennen. Breng het langzaam in en kijk hoe het voelt. Zodra je je op je gemak voelt (en opgewonden raakt), kun je overstappen op andere geavanceerdere sex speeltjes.

© Pixabay.com

Oordeel niet over de buttplug

Ongeacht je genderidentiteit/seksualiteit, cru gesteld: iedereen kan genieten van buttplug als je graag analse seks wil proberen. Eén van de grootste seksmythes is dat vrouwen en mensen met vagina’s niet van anale seks houden en het alleen maar doen om hun partner gelukkig te maken. Dat klopt niet. Het gebruik van een buttplug kan alle soorten seks aangenamer maken, ook voor vrouwen. Het zijn dus niet alleen homoseksuele mannen die buttplugs gebruiken. 

Natuurlijk hebben mannen hun eigen kleine G-spot die bekend staat als de P-spot (de prostaat) die gestimuleerd kan worden door anaal spel. Maar het kan ook voor alle andere mensen heel goed voelen dankzij de vele zenuwuiteinden die zich daarrond bevinden.