Business & Society

Een kantoor met tuin: hoe onderhoud je dit?

Een kantoor met tuin: hoe onderhoud je dit?

Een kantoor met tuin: hoe onderhoud je dit?
Mei 18
07:13 2021

Werkgevers beseffen goed dat een plezierige werkomgeving de gezondheid en productiviteit van de medewerkers ten goede komen. Je ziet dan ook steeds vaker dat ondernemers fors investeren in het creëren van een aangename omgeving. Bedrijfspanden met een tuin erbij zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Het is fijn om tussen het werk door even een rondje door de tuin te kunnen wandelen, misschien wat naar de aanwezige vissen of vogels te kijken en een moment helemaal tot rust te komen. Maar zo’n tuin vergt natuurlijk wel het nodige onderhoud. Om de kosten daarvoor in de hand te houden, kun je wellicht het beste https://www.fixami.be/ bezoeken en daar de benodigde gereedschappen voordelig aanschaffen. Dit voorkomt dat je maandelijks veel geld kwijt bent aan onderhoudswerkzaamheden die je ook prima in eigen beheer kunt uitvoeren.

Breng de werkzaamheden in kaart

Bepaalde tuinwerkzaamheden komen jaarlijks op vaste momenten terug. Maak dus altijd eerst een inventarisatie van wat er door het jaar heen gebeuren moet. Staan er struiken die gesnoeid moeten worden? Meestal is dat een klusje dat niet zo veel tijd vergt, mits je het juiste gereedschap binnen handbereik hebt. Heb je een gazon aangelegd dat onderhoud vergt? Ook hiervoor geldt dat de klus zo geklaard is, als je goed voorbereid bent. Met een Makita grasmaaier is het een fluitje van een cent om het gazon goed te onderhouden. Het verdient overigens wel aanbeveling om ook regelmatig het gazon te verticuteren, zodat de kwaliteit van het gras beter wordt.

Maak een rooster

Als je samen van de tuin geniet, is het ook goed om samen voor het onderhoud te zorgen. Sterker nog, het zal de betrokkenheid van de medewerkers bij de tuin vergroten. Je geniet toch immers veel meer van een tuin waaraan je zelf actief een steentje hebt bijgedragen? En ook de mensen die misschien niet zo veel hebben met de tuin, zullen de schoonheid ervan beter kunnen waarderen wanneer ze er zelf ook in hebben gewerkt. Stel dus een rooster op, waarin je de taken onderling verdeelt. Op die manier levert iedereen in het bedrijf een bijdrage aan de tuin en wordt het echt een gemeenschappelijk project. Door bijvoorbeeld steeds tweetallen in wisselende samenstelling de tuin in te sturen, wordt de bedrijfstuin zelfs een mooi project voor teambuilding en profiteer je als werkgever echt in de meest optimale vorm van de tuin.

Lees ook: 3 tips voor de beste kantoorverlichting


– EPI