Business & Society

Externe consultants die je bedrijf kunnen laten groeien

Externe consultants die je bedrijf kunnen laten groeien

Externe consultants die je bedrijf kunnen laten groeien
Mei 31
08:01 2021

Als je een bedrijf hebt, kan het kicken zijn om zelf alles te doen en te zien hoe je bedrijf groeit. Maar op een bepaald moment moet je toegeven dat het allemaal wat te veel wordt. Voor je het weet, zit je van ‘s ochtends tot ‘s avonds te werken of laat je steken vallen. Vaak merk je ook dat je bepaalde taken écht niet fijn vindt – en dat is normaal! Niet iedereen kan immers alles leuk vinden! Als je het budget hebt, kan het daarom handig zijn om externe consultants in te huren die een deel van je workload kunnen overnemen … en vaak zelfs beter uitvoeren! In dit artikel gaan we dieper in op de consultants die veel invloed kunnen hebben op jouw bedrijf. 

(Freelance) marketeer of marketing agency

Een Facebook Ad online zetten kan iedereen. Maar om een écht goede advertentie live te zetten, waar je je niet blauw aan betaalt, maar wel een genoeg kliks genereert en een goede return on investment heeft, moet je wat van marketing kennen. Hetzelfde geldt voor de teksten van jouw site: jij kunt wel leuke teksten schrijven, maar ken je alle SEO-regels waardoor jouw site goed gaat ranken in de zoekmachine? Je hoeft je niet schuldig voelen als dat niet het geval is – de ranking factoren van Google veranderen jaar na jaar. Daarom kan het handig zijn om in zee te gaan met een marketing agency vol professionals die niets liever doen dan hun tanden zetten in jouw project. Ze kunnen je helpen met een scala aan doelen, van beter scoren op je belangrijkste zoekwoorden tot minder geld nodeloos uitgeven aan advertenties.

Accountant

Zit jij ieder jaar te zuchten en te blazen als je je belastingen moet invullen? Of erger: vervloek je jezelf omdat je je boekhouding niet goed hebt bijgehouden terwijl je avonden na elkaar op zoek gaat naar de juiste documentatie om alles in te vullen? Dan is het tijd om geld aan de kant te zetten voor een accountant. Jouw accountant is vast een ware tovenaar met cijfertjes, waardoor jij je nooit zorgen hoeft te maken over jouw belastingen. Vaak kun je een accountant ook inschakelen voor je gewone facturatie op orde te houden. Een accountant kan je dan ook een seintje geven als je last hebt van wanbetalers en je vaak ook een incassobureau aanraden. Zij gaan achter je wanbetaler aan en kunnen indien nodig een deurwaarder inschakelen, die bijvoorbeeld beslag kan leggen op het vermogen of de roerende- en onroerende zaken van je wanbetaler.

IT specialist

Anno 2021 gebeurt heel veel online. Net daarom is het een drama als je systemen crashen of je laptops het begeven. Maar het kan ook erger: elk bedrijf gaat met heel veel data om. Als je gehackt wordt en deze data komt op straat te liggen, kun je je aan veel imagoschade én een grootse GDPR-boete verwachten. Werk daarom samen met een IT specialist die bijvoorbeeld managed services aanbiedt. De IT specialist kan je systemen up-to-date houden en monitoren voor gevaren.

– MPI