Business & Society

Goedkoper online shoppen dankzij een kortingscode

Goedkoper online shoppen dankzij een kortingscode

Goedkoper online shoppen dankzij een kortingscode
Augustus 29
13:50 2019

Elk jaar opnieuw stijgt het aantal aankopen dat online plaatsvindt. Zo gaven de Belgen in 2018 ongeveer 6 procent meer uit bij webshops dan het jaar daarvoor. Deze stijging was eigenlijk vrij logisch, want ook alle vorige jaren ging de sector er jaar op jaar op vooruit. Deze aankopen gebeuren dan via een webshop van een gekende winkel of een gekend merk, waar mensen van achter hun computer of met de smartphone in de hand hun favoriete artikelen snel en eenvoudig aankopen. Hier zou normaal ook nog “en goedkoper” bij horen, maar veel mensen weten niet dat ze hun online aankopen vaak aan een veel lagere prijs kunnen doen dan de prijs waarvoor ze dat normaal doen. Hoe? Simpel, door gebruik te maken van een kortingscode bij plaatsen van jouw bestelling.

Waar vind je een kortingscode?

Online shoppen kan je voortaan dus goedkoper doen, als je gebruik maakt van een geldige kortingscode tijdens het plaatsen van jouw bestelling. Maar waar vind je nu eigenlijk zo’n kortingscode voor de webshop waar jij wil winkelen? Wel, een kortingscode kan je eigenlijk op verschillende manieren terugvinden. De makkelijkste manier om een kortingscode te vinden is door een zoekopdracht in Google op te geven voor de zoekterm “kortingscode” gevolgd door naam van de webwinkel waar je wil shoppen, bijvoorbeeld: kortingscode ColliShop. Erg leuk is dat je meteen enkele zoekresultaten zal terugvinden van websites die zich specialiseren in het verzamelen van kortingscodes, waardoor je dus ook niet verder hoeft te zoeken omdat deze kortingscodes in ongeveer 90% van de gevallen ook de juiste zijn.

Een andere manier om een kortingscode terug te vinden, is wanneer de webshop er zelf eentje aanbiedt. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak via de nieuwsbrief die naar de leden wordt verzonden. Als lid ontvang je dan als geschenk een kortingscode waarmee je bijvoorbeeld 10% extra korting krijgt op jouw eerstvolgende aankoop.

[IN BEELD] Op het gloednieuwe kortingscode portaal van Knack worden actuele promoties verzameld bij meer dan 150 webshops.

Verschillende soorten codes

Als je regelmatig online shopt, dan heb je misschien al door dat er verschillende soorten kortingscodes bestaan. Hiermee bedoelen we eigenlijk dat de voorwaarden kunnen verschillen. Zo kan je bijvoorbeeld met de ene kortingscode 10% korting krijgen op de volledige website, terwijl je met een andere kortingscode €5 korting krijgt op een specifiek merk van schoenen. Het is dus aangeraden om op voorhand de voorwaarden van de kortingscode te checken, zodat je zeker weet welke korting je met de code kan krijgen voor je jouw bestelling plaatst en betaalt. Vaak kan het zijn dat een kortingscode slechts geldig is vanaf een bepaald bedrag of op slechts op een bepaald artikel.

Gebruik van kortingscodes

Wie in het bezit is van een geldige kortingscode kan deze dus gebruiken om zo een extra korting te krijgen op online aankopen in een bepaalde webshop. De meeste webshops hebben een speciaal veld voorzien op hun website waar je jouw geldige kortingscode kan ingeven. Na het correct ingeven van jouw kortingscode krijg je ook meestal het bedrag te zien dat je bespaart op het totale bedrag van jouw bestelling, dankzij de kortingscode.