Business & Society

Hoe hou je een gezonde relatie tijdens de corona crisis?

Hoe hou je een gezonde relatie tijdens de corona crisis?

Hoe hou je een gezonde relatie tijdens de corona crisis?
Juli 14
19:06 2021

Hoe meer je samen bent hoe eerder irritaties kunnen optreden. Langzaamaan beland je ook in een bepaalde sleur, zeker als er ook nog kinderen in huis zijn. Meer thuis wordt al bijna vanzelfsprekend gevonden. Een bepaalde sleur en veel irritaties heeft ook consequenties voor je relatie én je seksleven. Wat kun je eraan doen om ervoor te zorgen dat je relatie en je seksleven op peil blijft of misschien zelfs naar een hoger level kunt brengen? In een goede en gezonde relatie moet je investeren. Dat moet je eigenlijk altijd, maar in corona tijd is gebleken dat je echt meer moet investeren om hetzelfde doel te bereiken. Praat samen over je relatie en ga eens terug in de tijd. Zoek naar de dingen die belangrijk waren, herinneringen, mooie momenten, spannende momenten. Kijk wat je hiervan terug wilt halen en hoe je dat kunt doen.

Tijd nemen voor elkaar is de sleutel voor een goede relatie

Tijd nemen voor jezelf is belangrijk, maar tijd nemen voor elkaar is nog veel belangrijker. Door tijd te investeren in elkaar zorg je voor een stabielere en gezondere relatie. Je kunt wat makkelijker tijd voor elkaar vrijmaken als er geen kinderen zijn. Maar zelfs wanneer er wel kinderen zijn in een relatie kun je, zeker in de avonduren, wel wat tijd voor elkaar vrij maken door deze in te plannen. Dat klinkt niet echt romantisch, maar je kunt er wel een romantische avond van maken. Ga bijvoorbeeld eens samen een film kijken of uitgebreid in bad of douchen. Maak het gezellig in de slaapkamer en als je het dan spannender wil maken kun je ook samen eens kijken of je ook mooie lingerie of seksspeeltjes wilt aanschaffen.

Verras elkaar eens

Wil je het samenzijn wat spontaner maken dan kun je elkaar ook zo maar eens verrassen met een lief of spannend cadeau. Dat kan natuurlijk met een bos bloemen of een lekker geurtje, maar als je het spannend wil maken kun je ook denken aan het aanschaffen van mooie lingerie of een of meerdere dildos. Wanneer je deze op internet koopt dan krijg je deze thuis bezorgt in een verpakking waarbij je niet kunt zien wat erin zit of waar het vandaan komt.

In een gezonde relatie moet je investeren

Het klinkt raar, maar toch heeft de corona crisis ook gezorgd voor een voordeel. Er is namelijk meer openheid mogelijk als je het hebt over seksspeeltjes. Het taboe hierover is tijdens de corona crisis duidelijk verminderd. Er zijn dan ook ontzettend veel seksspeeltjes verkocht in deze tijd. Er waren zelfs dagen bij dat er meer speeltjes werden besteld dan normaal in een maand. Vanwege de corona crisis in China, waar in die tijd alle fabrieken stillagen, dreigde er zelfs een tekort aan seksspeeltjes en erotische lingerie. De productie in China is weer op gang en van schaarste is nu gelukkig geen sprake meer. Gelukkig is ook van een lockdown geen sprake meer ook al moeten we ons nog wel steeds aan bepaalde maatregelen houden. Daardoor zitten we nog steeds vaak thuis waardoor je ook meer op elkaar bent aangewezen.

– MPI