Business & Society

Belg kiest steeds vaker voor kampeervakantie

Belg kiest steeds vaker voor kampeervakantie

Belg kiest steeds vaker voor kampeervakantie
Februari 01
10:29 2018

De laatste jaren is kamperen echt hot geworden: heel veel mensen kiezen er steeds vaker voor om niet op reis te gaan naar één of ander populair vakantieoord, maar wel om in contact te komen met de natuur door te gaan kamperen. Het is niet alleen de goedkopere prijs van zo’n reis die heel wat mensen aantrekt, maar ook gewoon het feit dat je alles zelf bepaalt en natuurlijk ook dat je je middenin de natuur bevindt.

Maar zoals elke grote reis, vraagt ook kamperen een grondige voorbereiding. Zeker wanneer je van plan bent om binnenkort enkele weken de wildernis in te duiken, dan moet je toch enkele dingen voorzien om zeker te zijn dat je tijdens het kamperen niet in de problemen komt. Wij verzamelden alvast vijf handige tips waardoor je als beginnende kampeerder met een gerust hart de natuur in kunt trekken.

Zorg voor een stevige kampeertent

Tijdens je trekking tocht zal je al gauw merken dat je tegen het einde van de dag erg vermoeid zal zijn. Dagelijks leg je toch heel wat kilometers af, en daardoor is een goeie nachtrust van groot belang. Een goeie nachtrust zorgt er niet alleen voor dat de volgende dag alles een stuk vlotter gaat, maar het zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld niet ziek wordt. Daarom is een stevige kampeertent erg belangrijk. Maak zelf uit welke soort tent je het liefst meeneemt en hou uiteraard ook rekening met het gewicht van de tent, je moet ze ten slotte zelf op je rug dragen.

Draag je wandelschoenen al op voorhand

Heel veel beginnende kampeerders gaan nog voor ze vertrekken op trekking tocht op zoek naar een nieuw paar wandelschoenen. Op zich is dit een prima idee, maar heel veel beginners maken dan wel de fout om de schoenen niet te dragen vooraleer ze op reis vertrekken. Na een lange dag stappen krijg je dan al snel last van blaren en opgezwollen voeten, omdat de schoenen nog nooit gedragen zijn. Daarom is het belangrijk om je wandelschoenen die je pas gekocht hebt ook al eens te dragen voor je op reis vertrekt.

Vergeet je EHBO-kit niet

Een ongeluk is snel gebeurd. Zeker tijdens een trekking tocht kan het al eens gebeuren dat je ergens over valt of dat je uitglijdt en jezelf pijn doet. Een EHBO-kit is zeker en vast geen overbodige luxe in je rugzak. Essentiële onderdelen van een goede EHBO-kit zijn sporttape die helpen tegen blaren, ontsmettingsmiddel en een goed verband om eventueel een wonde te dichten.

Maak een grondige selectie

Als beginnende kampeerder maak je misschien al gauw de fout die veel beginners maken: te veel gerief/kledij meenemen. Bepaal nog voor je vertrekt welke dingen je wel meeneemt, en welke dingen je zeker niet meeneemt. Dingen zoals bijvoorbeeld een hoofdkussen of andere zaken die alleen maar extra gewicht zijn laat je beter thuis.

Een goede voorbereiding is belangrijk

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste tip: bereid jezelf goed voor. Zorg ervoor dat je op voorhand bijvoorbeeld je route uitstippelt en dat je weet wat je moet doen als je in een noodsituatie terechtkomt. Een goede voorbereiding zorgt er niet alleen voor dat je met een goed gevoel aan je tocht kunt beginnen, maar zorgt er ook voor dat je tocht probleemloos zal verlopen.

– MPI