Business & Society

Kleine ingrepen om je interieur op te frissen

Kleine ingrepen om je interieur op te frissen

Kleine ingrepen om je interieur op te frissen
Mei 01
09:13 2022

Is je appartement of huis wat aan een opfrisbeurt toe? Heb je een keuken, woonkamer of badkamer waar het leven echt wel uit is? Time to spruce things up! Met kleine ingrepen (en een klein budget), kan je al heel wat realiseren. Geloof je ons niet? Lees dan zeker verder en laat je verrassen.

Liefde voor meest gebruikte ruimtes

Badkamers en keukens zijn de ruimtes in ons huis die het meest worden gebruikt en daarom ook de ruimtes die wat liefde en zorg nodig hebben. Bakresten tussen speeltjes, een volgeladen diepvriezer, vuile ovens, kalk in kleine hoekjes en zeepresten in de afvoer: dat hoort er eenmaal bij bij een keuken en badkamer. Een grote schoonmaakbeurt 2 keer per jaar is dus echt wel nodig. Haal alles uit je kasten, haal je ijskast & diepvriezer leeg, poets al je apparaten, ga langs de winkel om een goede spons en schaf je wat baking soda aan en schrob alle vuiltjes weg. Je zal er versteld van staan hoeveel beter je ruimtes eruitzien na een grondige poetssessie.

Blijf ook zo veel mogelijk weg van schadelijke schoonmaakproducten, en zorg dat je je materialen niet kapot schuurt met een te harde spons. Baking soda kan je bijvoorbeeld gebruiken om te ontstoppen, maar kan je ook als schuurmiddel gebruiken voor je tegels, bad, douche en lavabo. Zijn bepaalde pannen echt kapot, brokkelt een kastdeurtje af, of is de douchekraan volledig verkalkt? Dan is het tijd om deze zaken te vervangen: een nieuwe douchekraan bestel je zo online. Hou bij wat proper is en werkt, en je veelgebruikte ruimtes zien er al stukken ordelijker uit.

© Pixabay.com

Kleine details veranderen

De grote poetsbeurt is done maar je ruimtes zien er nog niet uit zoals je wil? Denk er dan bijvoorbeeld aan om in de keuken enkel je keukenkraan en wasbak te vervangen. In plaats van een oude, wankele kraan, installeer je een handige mengkraan in een hippe kleur zoals matzwart of goud. Je werkblad kan je behouden, maar toch is de keuken al heel wat opgefrist. Investeer in goede houten planken, een mooi messenblok, een leuk kruidenrek en handige indelingen voor afval en pannen en je keuken ziet er al heel wat anders uit.

Ook wat gezelligheid en eigenheid nodig in de rest van je huis? Denk dan aan een nieuw tapijt of nieuwe gordijnen. Het zijn iets duurdere ingrepen, dus je start best met ze naar de textielreiniger te brengen. Daarna kan je beginnen met bijvoorbeeld enkele gordijnen in je keuken te veranderen, of in de leeshoek. Stapje per stapje maak je een plan op, en je ruimte wordt helemaal getransformeerd. Denk er ook aan om basic meubels te DIY’en. Zo vind je op YouTube eindeloze IKEA transformaties die je heel wat inspiratie kunnen geven. Ten slotte, kan je de handvaten in je keuken of op je tv kast wijzigen. Op 1-2-3 in orde en een wereld van verschil. Heerlijk toch zo’n transformaties in je interieur?