Business & Society

Maak van gemotiveerd personeel je topprioriteit!

Maak van gemotiveerd personeel je topprioriteit!

Maak van gemotiveerd personeel je topprioriteit!
Mei 31
08:57 2024

Je personeel gemotiveerd houden. Het kan één van de kopzorgen zijn van de bedrijfsleider. Beginnen met kleine stapjes, is vaak de start van een mooi verhaal om op lange termijn de algemene tevredenheid van je werknemers te verhogen.

Planning

Wanneer je erin slaagt om je personeel te stimuleren op verschillende domeinen, leidt dit onvermijdelijk tot een betere productiviteit en uiteindelijk tot betere cijfers. Dat kan gaan van een propere werkvloer waar het fijn werken is tot het organiseren van een jaarlijks personeelsfeest. Alle acties die bijdragen tot een beter welbevinden van je werknemers zijn een win-win voor beide partijen. Stel een actieplan op waarbij je verschillende initiatieven noteert die kunnen bijdragen tot een hogere motivatie van je personeel. Je kan daarbij vertrekken vanuit verschillende noden op de werkvloer om ze vervolgens aan te pakken met een actieplan.

Propere werkvloer

Heb je te maken met een groot verloop van de poetshulp, dan kan dit één van de frustraties zijn op de werkvloer. Wanneer een bureau niet gekuist wordt of de productieruimte er vuil blijft bijliggen, is het niet fijn werken. Vaak word je echter schaakmat gezet door organisatorische problemen wanneer onderhoudspersoneel bijvoorbeeld forfait geeft of lange tijd buiten strijd is.

ramen wassen

Elk bedrijf is erbij gebaat dat je kan werken met een stabiele onderhoudsploeg die dagelijks of wekelijks voor een propere werkvloer zorgt. Er zijn op de arbeidsmarkt heel wat werknemers die graag poetsen en werk zoeken. Zij engageren zich graag voor schoonmaak jobs waar ze de zekerheid krijgen om te werken bij een stabiele werkgever. In ruil voor die stabiliteit, krijgt de werkgever de garantie dat de bedrijfsvloer er spic en span blijft bijliggen.

Feestjes

Niet heiligmakend maar zeker de moeite waard is om feestjes te koppelen aan belangrijke gebeurtenissen. Hebben de werknemers een bepaald doel gehaald, dan is het misschien tijd om de kurken te laten knallen.  Verwelkom je een nieuwe werkkracht, dan kan een welkomstfeestje op zijn plaats zijn. Zorg dat je feestjes vasthaakt aan belangrijke momenten voor het bedrijf of voor je medewerkers zodat ze zich meer gewaardeerd voelen.

Eigen motivatie

Je personeel motiveren kan je het beste wanneer je er ook tijd voor maakt. Heb je het echter zelf te druk en heb je geen tijd om ook nog eens je privéwoning te onderhouden, zoek dan externe hulp. Je kan zelf een vacature huishoudhulp lanceren maar je kan ook terecht bij verschillende bureaus die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van allerlei diensten die je kunnen helpen bij het huishouden.

– MPI