Business & Society

Met deze cocktails kom je de barre herfstmaanden door

Met deze cocktails kom je de barre herfstmaanden door

Met deze cocktails kom je de barre herfstmaanden door
september 10
12:39 2019

De zomer is helaas alweer voorbij, en dat merk je aan de bladeren die stilaan van de bomen beginnen te vallen. Ook de dagen worden korter en de temperaturen liggen lager: de herfst staat voor de deur. De herfst wordt dan ook automatisch geassocieerd met het maken van lange boswandelingen of het drinken van warme chocomelk bij het lezen van een boek. Maar toch hoef je de warme zomermaanden nog niet helemaal te vergeten. Terwijl we op een warme zomeravond genieten van een gin of een andere lekkere cocktail, zijn er ook voor de herfstmaanden heel veel lekkere cocktails. Een herfstcocktail is iets traditioneler en vooral ook minder sterk. Hierdoor zijn de cocktails ideaal voor tijdens een etentje, een gezellig aperitief met z’n tweetjes of gewoon een feestje onder vrienden.

Apple Pie Mojito

Ook al is het een koude, grijze dag in oktober, de prachtige naam van deze cocktail zorgt meteen voor extra warmte. De Apple Pie Mojito is een cocktail met volle en vooral warme smaken en is bovendien een variant op de gekende Mojito. Om deze cocktail te maken heb je wodka, limoensap, appelsap, munt en een snuifje kaneel nodig. Belangrijk om te weten is dat je cocktail serveert in een longdrink glas en pas op het einde het snuifje kaneel over het glas strooit.

Maple Bourbon Old Fashioned

De recepten van een Old Fashioned cocktail gaan al terug naar de 19de eeuw, maar toch is deze cocktail nog steeds één van de meest populaire cocktails ter wereld. Als je er wat ahornsiroop aan toevoegt, dan krijg je een Old Fashioned die perfect geschikt is voor de herfstmaanden. Verder heb je nodig voor deze cocktail: bourbon (whiskey), water, ahornsiroop, sinaasappelschil, bitters. Een tip om het geheel af te werken: garneer de cocktail met een maraschinokers.

Mandarine Sour

Tijdens de herfstmaanden zijn mandarijnen een vaak gegeten fruitsoort. Maar met mandarijnen kan je ook een erg lekkere herfstcocktail maken zoals bijvoorbeeld een Mandarine Sour, een variant op de normale Sour. Een herfstvariant van de Sour maak je met mandarijn, Napoleon Mandarijn en kaneel.

Perfect Pear

Iedereen eet ze wel eens tijdens de herfstmaanden: een stoofpeer. Maar een peer kun je ook gebruiken om zo een lekkere cocktail te maken. De Perfect Pear is een cocktail die daar een perfect voorbeeld van is. Voor deze cocktail pak je best een typisch martini glas en veel ijs. Voeg daarbij ook nog wodka, cointreau, perensap en kaneel om zo de ideale Perfect Pear te bereiden. Het kaneelpoeder voeg je als laatste ingrediënt toe.

Zuidwester

Een vijfde cocktail die super lekker is tijdens de herfst is een Nederlandse cocktail met een stoer karakter die grote gelijkenissen heeft met de gekende Dark ‘n Stormy. Vooral tijdens de herfstmaanden kan het wel eens stormen, vandaar de toepasselijke naam Zuidwester. Om deze cocktail te bereiden heb je nodig: bruine jenever, ginger ale en werk je het geheel af met limoen. Voor het bereiden van deze cocktail heb je eigenlijk geen shaker nodig, want hij wordt het beste in een glas gemaakt.

-MPI