Business & Society

Niet op reis deze zomer? Dit zijn 5 leuke alternatieven!

Niet op reis deze zomer? Dit zijn 5 leuke alternatieven!

Niet op reis deze zomer? Dit zijn 5 leuke alternatieven!
Februari 18
08:04 2019

Heel veel Belgen hebben hun reis voor de komende zomer al gepland. Zo zijn de klassieke reisbestemmingen zoals Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal, Turkije en Tunesië opnieuw erg populaire vakantieoorden.

Maar naast de vele vakantiegangers zijn er ook heel veel landgenoten die er bewust voor kiezen om de komende zomer geen reis te boeken naar één van de bovengenoemde bestemmingen, maar gewoon thuis zullen blijven. Gelukkig zijn er genoeg leuke alternatieven om van jouw zomervakantie de beste zomervakantie ooit te maken, ook al ga je niet op reis.

1. Op reis in eigen land

Stel dat je beslist hebt om de komende zomer niet op reis te gaan, maar je wil toch echt wel eens ergens naar toe. Dan kun je toch gewoon op reis gaan in België? Ons land heeft zoveel leuke plekken die je zeker en vast nog nooit bezocht hebt. Misschien ontdek je wel heel veel nieuwe dingen die je in het buitenland niet tegenkomt. Tip van de redactie? Dinant, een pittoresk stadje aan de oevers van de Maas.

Ook bij ons kan je verrassend mooie plekjes ontdekken. Dit is Dinant, aan de oevers van de Maas

2. Ga op kampeervakantie

Als je beslist hebt om niet met het vliegtuig naar het buitenland te reizen, maar er toch echt eens tussenuit wil, dan kun je toch gewoon gaan kamperen? Heel veel mensen hebben dit nog nooit gedaan, uit schrik dat ze hier niet echt voor “gemaakt” zijn, maar eigenlijk is kamperen de beste manier om helemaal tot rust te komen. Bovendien kiest de Belg steeds vaker voor een kampeervakantie.

3. Besteed je tijd nuttig

Als je dan toch niet op reis gaat, dan kun je toch evengoed jouw tijd nuttig besteden. Dit kan door bijvoorbeeld jouw huis eens een grondige poetsbeurt te geven of door de tuin volledig op punt te zetten. Akkoord, het lijkt op het eerste zicht niet echt op ontspanning, maar na de inspanning volgt de ontspanning en kun je jezelf belonen met een welverdiende cocktail. Bovendien zal je nog nooit zo trots geweest zijn op jezelf!

4. Nodig vrienden uit

Hoogstwaarschijnlijk ben je niet de enige die de komende zomer niet op reis gaat. Misschien zijn er nog enkele van jouw vrienden die net als jou beslist hebben om thuis te blijven deze zomer. Wat is er dan leuker om bijvoorbeeld alle thuisblijvers uit te nodigen en samen te brengen voor een gezellig etentje of gewoon een decadent tuinfeest? Gezellig bijkletsen, genieten van lekkere cocktails en een barbecue en de bijhorende muziek om het feest helemaal af te maken: top!

5. Verwen jezelf eens

Misschien heb je het tijdens het jaar altijd erg druk vanwege jouw job, waardoor je maar erg weinig tijd kunt vrijmaken voor jezelf. Studies tonen nochtans aan dat je geregeld wat tijd voor jezelf moet vrijmaken, en welk moment is er beter om dat te doen dan tijdens de zomervakantie? Zo kun je bijvoorbeeld eindelijk eens dat boek lezen, een wellness bezoeken, een hele dag in pyjama rondlopen, shoppen, … Je zal nog tijd te kort komen!

-MPI