Business & Society

Onze 6 kantoorinrichting tips voor een productievere werkplek

Onze 6 kantoorinrichting tips voor een productievere werkplek

Onze 6 kantoorinrichting tips voor een productievere werkplek
april 02
07:54 2024

Even eerlijk, de plek waar je werkt is net zo belangrijk als het werk dat je doet. Je zit er tenslotte uren op een dag. Een slimme kantoorinrichting kan het verschil maken tussen elke dag fluitend naar je werk gaan. Daarom hier wat praktische tips waarmee je niet alleen je kantoor opfleurt, maar ook de productiviteit een boost geeft.

Zorg voor voldoende licht

Laten we starten met iets simpels, maar oh zo belangrijk: licht. En dan heb ik het niet over die felle kantoorlampen die meer weg hebben van een verhoorkamer. Nee, natuurlijk daglicht waar mogelijk. Gooi die gordijnen open en laat het zonnetje binnen. Niet alleen goed voor de plantjes, maar ook jouw humeur krijgt er een oppepper van.

De kracht van groen

Over plantjes gesproken, onderschat nooit de kracht van wat groen om je heen. Planten zijn niet alleen leuk om naar te kijken (hallo kleine jungle), ze zuiveren ook nog eens de lucht en kunnen stress verminderen. Dus voeg wat vetplantjes, cactussen of zelfs een kleine palm toe aan je bureau of kantoorruimte.

Rustige hoekjes creëren

Niet iedere taak vraagt om dezelfde setting. Soms heb je behoefte aan rust en concentratie, terwijl andere momenten juist vragen om samenwerking en brainstormsessies. Creëer daarom verschillende zones in je kantoor: plaats bijvoorbeeld een comfortabele bank voor informele gesprekken of brainstorms en richt stille hoekjes in voor concentratiewerk.

Beweging stimuleren

Eén ding is zeker: te lang zitten is het nieuwe roken. Probeer daarom beweging in te bouwen in je werkdag én kantoorinrichting. Denk aan sta-bureaus of loopband bureaus voor de echte fanatiekelingen onder ons. Of maak gewoon afspraken met collega’s om regelmatig even op te staan voor een mini-wandeling door het gebouw.

Persoonlijke touch

Een beetje persoonlijkheid kan geen kwaad in een zakelijke setting. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat jij (en anderen) zich meer thuis voelen op kantoor. Dus hang dat diploma trots aan de muur of plaats foto’s van leuke herinneringen en geliefden op je bureau – maakt alles net even gezelliger.

Geluid managen met akoestische pods

Het laatste puntje – maar absoluut niet minder belangrijk: geluidsbeheersing door middel van akoestische pods. Deze moderne hokjes zijn ideaal wanneer privacy nodig is of als ongestoord bellen essentieel is zonder dat heel het kantoorgebouw meeluistert naar jouw gesprekken over wereldoverheersingsplannen (of minder spannend: budgetbesprekingen). Pluspunt: ze zien er vaak ook nog eens stijlvol uit!

Kantoorinrichting hoeft echt niet zo moeilijk te zijn – met deze tips kom je al een heel eind om jouw werkplek en die van collega’s aangenamer én productiever te maken! Trek eropuit, experimenteer met wat werkt en vergeet niet af en toe terug te stappen om trots rond te kijken in wat je hebt gecreëerd!

– MPI