Business & Society

Op reis in het buitenland: zo bespaar je geld op je huurauto

Op reis in het buitenland: zo bespaar je geld op je huurauto

Februari 13
15:14 2020

Wie besluit een auto te huren, kiest het liefst voor een comfortabele auto tegen een zo laag mogelijke prijs. Autorijden is immers al duur genoeg. Hoe je voor een voordelige prijs een auto huurt, vertellen we hier.

Een auto huren is een gemakkelijke handeling, maar houdt goed in de gaten wat verhuurbedrijven aan (extra) kosten berekenen. Zo is de borg niet bij iedereen gelijk. Minimaal betaal je eigen risico, brandstof, btw en eventuele extra’s zoals een bedrag voor kinderzitjes of GPS. Je kunt hierop besparen door niet te veel extra’s te wensen én de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken.

Let op kosten enkele reis

Wil je slechts alleen voor de heen- of de terugreis naar of van je bestemming een auto huren, dan is het belangrijk de kosten daarvan per leverancier te vergelijken. Rijd je bijvoorbeeld naar familie in Frankrijk om later met hen mee terug te reizen naar huis, dan kun je via auto huren Frankrijk prima voor die enkele reis een auto reserveren. Let er dan wel op wat de toeslag is die voor deze rit wordt berekend. Dat kan per locatie en verhuurbedrijf verschillen.

Is extra bestuurder nodig?

Voor een extra bestuurder moet je in veel gevallen extra betalen, slechts in een enkel geval is dit gratis. Deze kosten verschillen per locatie. Als het niet nodig is een extra bestuurder in te schakelen, kun je daar dus op besparen.

Leen een zitje

Het is in alle gevallen mogelijk een babyzitje bij te huren. Is er iemand waarvan je zo’n zitje kunt lenen, dan bespaar je op de huurkosten.

Nog sneeuwkettingen liggen?

Wie op wintersport gaat heeft winterbanden nodig. Daar kun je niet omheen. Ook sneeuwkettingen zijn verplicht. Heb je die nog liggen, dan scheelt dat in de kosten. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het aan te raden deze er extra bij te huren. Die moet je gewoon bij je hebben. Ook hier geldt weer: vergelijk de verschillende aanbieders.

Kies wat bij je past

Naast een WA verzekering en Allrisk verzekering die veelal bij de huurprijs inzitten, zijn een Personal Accident Insurance (PAI) en Personal Effects Coverage (PEC) optioneel. Deze inzittendenverzekering en bagageverzekering kunnen bij de verhuurder afgesloten worden. Het kan ook via een reisverzekering worden geregeld. Vergelijk de prijzen en kies wat het beste bij de eigen situatie past.

– MPI