Business & Society

Restaurant beginnen? Deze keukenapparatuur heb je (sowieso) nodig

Restaurant beginnen? Deze keukenapparatuur heb je (sowieso) nodig

Restaurant beginnen? Deze keukenapparatuur heb je (sowieso) nodig
september 16
08:03 2020

Een eigen restaurant beginnen is niet niks. Veel mensen die hieraan denken, twijfelen lange tijd of dit een goede keuze is. Begrijpelijk, want er komt behoorlijk wat op jou af wanneer je een eigen horecazaak begint. Zo moet je bijvoorbeeld flink investeren. Je hebt een pand nodig en je moet mensen aannemen die voor jou gaan werken. En wat te denken van de benodigde apparatuur? Zonder de juiste apparaten wordt jouw restaurant waarschijnlijk geen succes. Maar welke apparaten heb jij (sowieso) nodig? Wij zetten de belangrijkste apparaten hieronder voor jou op een rijtje.

Bak- en/of grillplaat

Voordat je op zoek gaat naar keukenapparatuur voor in jouw restaurantkeuken, raden wij je aan een menukaart op te stellen. Op basis van deze kaart bepaal jij namelijk welke apparaten je nodig hebt. Er staan ongetwijfeld ook de nodige warme gerechten op. Daarom mag een apparaat om deze gerechten te bereiden niet ontbreken. Je komt waarschijnlijk al snel uit bij een bakplaat. Hier kun je een groot deel van de gerechten op jouw kaart mee bereiden. Als er veel vlees op de kaart staat, kun je overwegen ook een grillplaat aan te schaffen. Vlees van de grill smaakt vaak net wat lekkerder dan vlees van een bakplaat.

Koelkast en vriezer

Gebruik je veel verse producten voor het bereiden van gerechten op de menukaart? Dan kan dit vast en zeker de goedkeuring verdragen van jouw gasten. De kwaliteit van gerechten gaat namelijk omhoog door verse producten te gebruiken. Om zo lang mogelijk gebruikte maken van verse producten, moet jij ze op de juiste manier bewaren. Doe dit bij voorkeur in een horeca koelkast. Zo’n koelkast is vaak groot genoeg om alle verse producten in te bewaren. Een vriezer is overigens ook geen overbodige luxe. Door etenswaren in te vriezen, bederven ze niet snel. Hierdoor kun jij er probleemloos gebruik van maken als het nodig is.

Restaurant beginnen Deze keukenapparatuur heb je (sowieso) nodi
© Pixabay.com

Apparaten voor drinken

De apparaten die we hierboven behandelden, zijn eigenlijk alleen bedoeld voor voedsel. Naast eten serveer je in een restaurant ook veel drinken. Dit wil je allereerst gekoeld bewaren. Je kunt hier een speciale koelkast voor kopen. In de horeca koelkast is waarschijnlijk niet genoeg ruimte voor drinken. Zie je geen heil in een extra koelkast? Dan biedt een ijsblokjesmachine uitkomst. Dankzij dit apparaat kun je drinken toch koud serveren zonder dat je het gekoeld bewaart. Wil je daarnaast verse dranken verkopen, zoals jus d’orange? Dan mag een sinaasappelpers niet ontbreken. Met dit apparaat schotel jij jouw klanten altijd een verse jus d’orange voor. Dit smaakt doorgaans vele malen lekkerder dan sinaasappelsap uit een pak of fles.

Vaatwasser

Als beginnend restauranthouder hoop je uiteraard dat er zoveel mogelijk mensen bij jou komen eten en/of drinken. Daarom moet je flink wat servies, bestek en glaswerk aanschaffen. Toch is het vaak lastig inschatten hoeveel je van alles moet hebben. Wil je voorkomen dat je zonder servies, bestek of glaswerk komt te zitten? Koop dan vooral ook een vaatwasser voor in jouw horeca keuken. Met behulp van dit apparaat heb jij vieze vaat binnen een handomdraai weer schoon. Hierdoor hoeven gasten niet lang te wachten op hun eten. Dit levert je ongetwijfeld pluspunten op, waardoor mensen in de toekomst mogelijk nog een keer terugkomen om te eten.