Business & Society

Thuiswerken: de perfecte outfit

Thuiswerken: de perfecte outfit

Thuiswerken: de perfecte outfit
april 23
11:39 2021

Door de aanhoudende gevolgen van COVID-19 blijft thuiswerken de komende tijd nog de norm. Daarbij wil je het jezelf uiteraard zo comfortabel mogelijk maken. Kies daarom voor de perfecte outfit voor tijdens je werkuren vanuit je thuiskantoor of de keuken.

Wat trek je thuis aan?

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat de kleding die je ‘s morgens aantrekt, voor een groot deel bepaalt hoe jij je voelt en hoe productief je bent. Duik jij in een slobbertrui achter de laptop voor een call? Dan is de kans groot dat je die dag minder uit je handen krijgt. Anderzijds is het ook niet de bedoeling dat je voor elke meeting een driedelig pak aantrekt. Kies daarom voor de gulden middenweg! 

Kleding tijdens een video meeting

Al je mooie gilets, vers gestreken overhemden, gelakte leren schoenen en een breed scala aan chino’s in wel tien verschillende kleuren liggen mogelijk al een hele poos roerloos in je kledingkast. Pré-corona trok je het mogelijk dagelijks uit je kledingkast om naar kantoor te dragen. Overweeg alleen eens om ze stuk voor stuk weer eens aan te trekken. Dat strijkwerk mag je vergeten, maar met een overhemd aan zal je productiviteit omhoog schieten. Let maar op!

Klassieke top

Daarbij heeft niemand gezegd dat nette kleding, niet ook comfortabel kan zitten. Het ligt bijvoorbeeld heel erg aan de stof die je kiest voor je kleding. Zo staat merinowol bekend als één van de meest comfortabele stoffen die er is. Kies jij dus voor een V hals trui heren van merinowol? Dan zie je er én stijlvol uit, maar lever je niks in op comfort thuis. Met een wit overhemd onder een wollen V-hals trui ziet het er nog eens extra netjes uit. Ook zou je voor een strakke coltrui kunnen kiezen of mooie kabeltrui van dezelfde stof. Liever een iets dunner shirt? Neem dan een Henley shirt heren van merinowol.  

Sweatpants biedt beste van beiden

Ook een nette broek kan tegelijkertijd enorm lekker zitten. Wist jij bijvoorbeeld dat er ook sweatpants voor mannen van merinowol zijn? Door de merinowol ziet de broek er netjes uit, maar biedt het tegelijkertijd het comfort dat je wilt tijdens een thuiswerkdag. Kies voor een klassieke kleur en niemand heeft door dat jij een ‘joggingpak’ draagt.

Zet de puntjes op de ‘i’

Als laatste zou je gewoon je schoenen kunnen aantrekken. Dit voelt misschien wat zinloos en onwennig, maar het voelt uiteindelijk toch meer alsof je erop uit bent én hierdoor zet jij misschien sneller een stap buiten voor een kort ommetje? Trek jij thuis niet graag schoenen aan? Kies dan voor zachte mooi sokken of fijne pantoffels. Hiermee maak je het jezelf thuis toch comfortabel, maar kleed je je tegelijkertijd nog steeds netjes aan. Je zult merken dat het je productiviteit ten goede komt!

MPI –