Business & Society

Tips voor een gezonde en liefdevolle relatie

Tips voor een gezonde en liefdevolle relatie

Tips voor een gezonde en liefdevolle relatie
Oktober 23
03:46 2022

Je hoort het zo vaak wanneer hartendiefjes uit elkaar gaan, een ex was ‘toxic’, of achteraf gezien waren er ‘zoveel signalen’ en ‘had je het moeten weten’. Dus hoe voorkom je blind te worden voor die signalen? Hoe kunnen jij en je partner zorgen voor een veilige omgeving binnen jullie relatie en een gezond leven samen? Lees hieronder tips en advies die jullie kunnen helpen en drama’s voorkomen.

Communicatie is niet dé sleutel

‘Communication is key’, luidt het eeuwenoude relatiemotto. Vergeet dat. Aan communicatie heb je niet veel als je geen respect hebt voor elkaar. Daarbij kan communicatie een struikelblok zijn voor één, laat staan twee partners, en kan dat net het probleem zijn in je relatie. Het klinkt alsof het een simpel trucje is dat je met de tijd bent vergeten. Alsof je gewoon frustraties moet melden aan elkaar. Er zijn echter koppels die alles tegen elkaar zeggen, maar geen rekening houden met wat de ander hun vertelt. Er zijn ook koppels die elkaar doodgraag zien, maar moeite hebben met het te communiceren. 

Daarom is communicatie een belangrijke tool, maar geen gouden ticket. Een aanvaring of conflict met je partner is bijna onvermijdelijk. Wat van fundamenteel belang is dat je elkaar hoog blijft inschatten en oprecht gelooft dat je partner zijn uiterste best doet met de middelen en ruimte die die heeft.

Getrouwde koppels durven wel eens vertellen dat er momenten zijn waarop je even geen liefde voelt voor je partner. Maar gelukkig passeren die momenten. Gevoelens zijn maar gevoelens en gevoelens zijn tijdelijk. Wat je echter niet zo snel terugkrijgt als je het kwijt bent, is respect voor je partner.

© Pexels.com

Variatie in je seksleven en intimiteit

Wel een cliché die klopt. Wanneer koppels naar relatietherapeuten gaan met problemen over hun seksleven dan zal de expert in kwestie waarschijnlijk vragen naar hoe het zit met de kleine intieme momenten. Houden jullie elkaars hand nog vast, geven jullie kusjes in de keuken, komen jullie soms om een knuffel vragen? 

Naarmate je relatie vordert en jullie seksleven meer een routine wordt, kan het wat eentonig uitdraaien. Een paar kleine dingen waarmee je kan beginnen zijn bijvoorbeeld van plek wisselen. Probeer het eens niet in het bed te doen maar op de zetel, aanrecht, enzovoort. En weet: als het niet lukt, is dat ook een mooi momentje om samen over te lachen. Het moet niet ongemakkelijk zijn of een gefaalde poging. 

Vertel ook over je fantasieën. Wie weet vind je partner ze helemaal niks, wie weet is die net stiekem ook fan. Misschien kan je een rollenspel introduceren of een nieuw standje. Misschien kan je een nieuwe techniek proberen, of eens met iets anders werken dan een geslachtsdeel. Zo kan je een buttplug online vinden, en als je je iets minder avontuurlijker voelt, kan een vibrator, dildo of vibrerend eitje ook al leuk zijn to spice things up.

In elk geval zullen deze tips jullie wat dichter bij elkaar brengen, en zal je ook wat meer van elkaar bijleren.