Business & Society

Vlekken uit je zetel verwijderen doe je zo!

Vlekken uit je zetel verwijderen doe je zo!

Vlekken uit je zetel verwijderen doe je zo!
Oktober 23
03:46 2022

We genieten allemaal wel eens graag van een lazy sunday in de zetel of een avondje Netflix op de zetel. Helaas mors je dan ook soms koffie of maak je vetvlekken op je favoriete zetel door je meat lovers pizza. Hoe je die terug weg krijgt? Ontdek deze hacks!

Scheerschuim

Is je favoriete stoffen zetel besmeurd met een vieze vlek? Een heel eenvoudig middel om het vuil weg te krijgen is scheerschuim. Smeer de vlek in met wat schuim, laat inwerken en veeg nadien het overtollige product weg.

Witte gom

Heb je een lederen zetel? Gebruik dan zeker geen chemische producten! Vaak is het wegdeppen van de gemorste vloeistof al voldoende. Of gebruik een propere, witte gom om de vlek weg te doen. Lukt het niet met een gom? Gebruik dan een geschikt lederreinigingsproduct om de klus te klaren. Zeker bij leren zetels, maar ook bij leren eetkamerstoelen, is het belangrijk dat je geen andere producten gebruikt dan die die worden aangeraden door de fabrikant.

Lauw sopje

Of je nu over een stoffen of lederen zetel beschikt, het vuil of de vloeistof zo snel mogelijk verwijderen is de boodschap. Vermijd intensief wrijven op de vlek, zeker in het geval van een stoffen zetel. Gebruik een lauw of warm sopje met een zacht detergent of afwasmiddel en dep het vuil of de vloeistof zachtjes weg, zonder te wrijven.

© Pexels.com

Shampoo

Breng shampoo onverdund aan op de vlek. Wrijf dit voorzichtig in op je zetel met een vochtig sponsje of doek. Gebruik eventueel nog een strijkijzer om de vlekken uit je zetel te halen. Wanneer je dit doet, moet de vlek eerst goed nat zijn. Leg daarna een keukenhanddoek of doekje over de vlek en strijk hierover met het strijkijzer tot de vlek terug droog is. Opgelet: strijk niet rechtstreeks op de droge vlek en doe dit enkel bij een stoffen zetel. Zo maak je van jouw favoriete kleurrijke Engelse zetels weer een prachtig exemplaar!

Groene zeep

Net een nieuwe stoffen poef gaan kopen en al een vlek erop? Maak dan een sopje van lauw water en groene zeep. Bevochtig je doek met het mengsel en wrijf zachtjes in op de vlek. Droog nadien met een handdoek.

Baking soda

Baking soda of natriumbicarbonaat kan je gebruiken om je baksels beter te laten rijzen. Maar ook om vlekken uit je stoffen bankstel of poef te krijgen! Maak een sopje van heet water en baksoda en breng dit aan op de vlek met een doekje of spons. Dep nadien droog. Dit middeltje is vooral handig voor verse vlekken, niet wanneer het vuil al langer ingetrokken is in je zetel.